Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

11. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju Golte 2014

0 Komentarji
1990
17 feb 2014

KLJUB SNEŽNI UJMI IN ŽLEDU – DP- »GOLTE 2014«

Tako kot vsako leto smo tudi konec leta 2013 začeli priprave na izvedbo DP. Veteranov in častnikov, ki ga vsako leto tradicionalno organiziramo na RTC Golte.
Ne glede na zahtevne in do veteranov neprijazne čase smo upoštevali, da je eno od poslanstev ZVVS in njenih članov medsebojno druženje in športna srečanja tako na državnem kot na lokalnem nivoju.

Priprave na DP Golte so potekale v skladu s Planom dela OK – Golte – 2014 ne glede na zelene – nezasežene proge in na koncu oziroma pred izvedbo tekme s pravo naravno katastrofo zaradi obilnih snežnih padavin in žledu v Sloveniji. Zaradi pomoči SV ogroženim področjem je bila udeležba ekip nekoliko manjša, kot pretekla leta. Zato so bili pripadniki SV in drugi, ki so ali bodo sodelovali pri odpravi naravne katastrofe na različnih področjih v Sloveniji s strani slavnostnih govornikov na podelitvenih prostoru deležni posebne pozornosti.

V organizaciji ZVVS in ZSČ pod pokroviteljstvom GŠ SV smo uspešno v organizaciji OZVVS Velenje in OZSČ Velenje izvedli 11. DP Veteranov in 20. DP častnikov in podčastnikov v smučanju in streljanju na Golteh.

V zgodnjih jutranjih urah se je v Žekovcu na podlagi razpisa prijavilo 26 ekip ( 13 ekip Veteranov; 2 ekipi PVD Veterani SEVER; 9 ekip častnikov in 2 ekipi SV) skupaj 75 tekmovalcev s spremljevalci in se podalo na ogled proge Beli zajec in strelišča v Moravi. Vsi tekmovalci so s svojim pristopom k tekmi od opreme pa tako naprej dajali vtis, da ne želijo prepuščati razplet tekme slučaju ampak jo resno jemljejo.

Vožnjo zastav pred pričetkom tekmovanja si je ogledalo preko 20 gostov, ki so se odzvali vabilu organizatorja.

Dobra organizacija in izvedba tekmovanja s strani območnih organizacij veteranov in častnikov Velenje in pohvalna mnenja gostov ter sodelujočih tekmovalcev sta ob prijetnem tekmovalnem duhu in vzdušju potrdila pravilno odločitev za organizacijo in izvedbo tekme.

V skladu z razpisom in pravili tekmovanja so bili doseženi naslednji rezultati ter podeljeni pokali in medalje.

UVRSTITVE EKIPNO ČASTNIKI:
•    1. mesto:  670 LOG B. SLO. vojske iz Slovenske Bistrice
•    2. mesto: OZSČ Laško
•    3. mesto: OZSČ Zagorje ob Savi

UVRSTITEV EKIPNO VETERANI:
•    1. mesto: PVD Sever za Celjsko območje SEVER
•    2. mesto:  OOZVVS Spodnje Savinjske doline
•    3. mesto: OZVVS Zasavje II

Zmagovalnima ekipama so podeljena tudi prehodna pokala. Ob jubilejni 20 obletnici organizacije in izvedbe  DP. na Golteh je ZSČ na predlog OK Golte 2014 podelila jubilejno priznanje tistim veteranom in častnikom, ki so največ prispevali pri izvedbi tekmovanj v preteklih letih. Zaradi nepravilne vožnje so bile diskvalificirani dve ekipi. Dežurna zdravstvena služba ni imela dela, saj ni bilo poškodb. Ob gostoljubju RTC Golte so se udeleženci in ostali gostje ter spremljevalci odpravili v dolino trdno odločeni, da se tekmovanja naslednje leto udeležijo. Organizacijo in izvedbo tekmovanja je bila dobro medijsko podprta. Še enkrat več smo dokazali, da znamo stopiti skupaj tako, kot je potrebno in takrat ko je to potrebno.

Po tekmovanju smo se odpravili v dolino, da vsak po svojih močeh prispevamo in kljubujemo posledicam zimske ujme.

Tekmovalcem čestitamo!
Veteranski pozdrav!

Rezultati:

( pdf dokumenti)
Ekipni rezultati Veterani Golte 2014
Ekipni rezultati Častniki Golte 2014
Ekipni rezultati Golte 2014 - moški
Rezultati smuka Slo. vojske Golte 2014
0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 Zaključno poročilo tekmovanja v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Svečana akademija ob 30 letnici ZVVS 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Proslave ob Dnevu državnosti v Velenju in Šmartnem ob Paki
Golte 2014

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!