Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na 19. Kajuhov pohod k Žlebniku

0 Komentarji
476
09 feb 2017

Občinska organizacija Socialnih demokratov Šoštanj pripravlja v soboto, 18. februarja 2017, 19. tradicionalni Kajuhov pohod.

Zbor pohodnikov bo ob 11. uri v Lajšah pri domačiji Kodrun, od koder bodo ob 11.30 krenili na pot k Žlebniku v Zavodnje. Tam je pred 73 leti padel naš narodni heroj, borec in pesnik Karel Destovnik Kajuh.

Ob 14. uri bo spominska slovesnost s kulturnim programom. Slavnostni govornik na prireditvi bo Jan Škoberne, poslanec Socialnih demokratov v Državnem zboru Republike Slovenije.

Obvestilo:

V spomin na 73. obletnico prihoda XIV. divizije na Štajersko bo Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje skupaj s krajevnimi organizacijami ZB organiziralo spominske slovesnosti, ki bodo potekale v Paki, Cirkovcah, Ravnah in Zavodnjah.

V petek, 17. 2. 2017 ob 15.00 uri bo potekala slovesnost pri spomeniku v Paki, kjer bo slavnostni govornik Bojan Voh, podpredsednik Združenja borcev za vrednote NOB Velenje, v programu pa bodo nastopili otroci DPM iz Pake, učiteljice osnovne šole Šalek z recitali in pevski zbor Paški veseljaki.

V petek, 17.2. 2017 ob 16.30 uri pa bo slovesnost pri spominski plošči na osnovni šoli v Cirkovcah, kjer bo slavnostni govornik podžupan  Mestne občine Velenje Peter Dermol,  v programu bo nastopil  Pevski oktet  iz Doliča, učenci osnovne šole Cirkovce, harmonikar in Ansambel bratov Avbreht.

V soboto, 18.. 2. 2017 ob 11.00 uri bo potekala slovesnost v Ravnah pri Osreških pečeh, slavnostni govornik bo predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Velenje Bojan Kontič, v programu pa bodo sodelovali še Moški pevski zbor KUD Ravne, Ženski pevski zbor KUD Ravne, Vaška godba in recitatorji.

Občinska organizacija Socialnih demokratov Šoštanj skupaj z ZB NOB Velenje pa organizira v soboto, 18. 2. 2017 ob 11.30 uri v Lajšah pri domačiji Kodrun zbor pohodnikov, ki bodo krenili na pot k Žlebniku v Zavodnje, kjer je padel naš borec in pesnik Karel Destovnik Kajuh. Ob 14.00 uri pa se bo pričela proslava, kjer bo slavnostni govornik Jan Škoberne, poslanec v Državnem zboru RS, nastopil pa bo tudi Moški pevski zbor Kajuh in učenci osnovne šole z recitalom.

Na vseh prireditvah bo prisotna tudi Šaleška konjenica, ki bo prehodila celotno pot XIV. divizije od Sedlarjevega do Žlebnika v Zavodnjah, na pot pa bo krenila že v petek, 10. 2.2017 iz Sedlarjevega.

Na prireditve vabimo vse ljudi, ki spoštujejo našo zgodovino in narodnoosvobodilno borbo, brez katere danes ne bi imeli svoje države.

Vabilo na proslave povzeto iz:
Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje    

0.0
Zadnja posodobitev: petek, 10. februar 2017, 06:48
Sorodne Novice: Vabljeni na 34. spominski pohod na Triglav Vabljeni na slovesnost od Dnevu državnosti Vabljeni na 28. pohod na Goro Oljko Vabljeni na predavanje zgodovinarjev Vabljeni na proslavo v počastitev treh praznikov Vabljeni na VOLILNI ZBOR VETERANOV in VETERANK OZVVS Velenje Vabljeni na spominske slovesnosti Vabljeni na slovesnost ob 50-letnici nastanka Teritorialne obrambe Vabljeni na odprtje Spominskega centra 1991 Vabljeni na strokovno ekskurzijo in ogled Blejskega gradu
Kajuhov pohod

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
03 587 09 71
03 587 09 71
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2019 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!