Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Čestitka Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti

0 Komentarji
440
25 jun 2022

Spoštovane vojne veteranke in vojni veterani ter vsi, ki ste aktivno sodelovali v vojni za Slovenijo!

V vročih junijskih dneh leta 1991, pred 31 leti smo z nestrpnostjo in tudi z upanjem v mirno rešitev jugoslovanske krize pričakovali razglasitev naše samostojnosti. Zgodila se je 25. junija 1991 in v popoldanskih ter večernih urah tistega dne, smo s ponosom in radostjo v srcu opazovali, kako plapola zastava naše samostojne Slovenije kot njen najpomembnejši simbol.
Takoj naslednji dan pa je JLA s svojimi enotami začela s poskusom zavzetja mednarodnih mejnih prehodov, vendar zahvaljujoč pripadnikom TO, milice in slovenskemu narodu jim to ni uspelo. Začela se je vojna za Slovenijo!

Prav je, da se vojni veterani in vsi branitelji Slovenije spominjamo tistega časa in tistih zgodovinskih dogodkov, v katerih smo imeli priložnost in čast sodelovati. Časa, ko smo z orožjem v roki ter ponosom in zanosom v srcu branili domovino pred eno najmočnejših armad takratne Evrope.

Z globokim spoštovanjem pa se spominjajmo vseh tistih, ki so za našo samostojnost izgubili največ kar so imeli - svoja življenja! »Dolgo živijo tisti, kateri umrejo za svojo domovino«!
Ob državnem prazniku, Dnevu državnosti prejmite iskrene čestitke in zahvalo za izborjeno samostojnost Republike Slovenije, naše države in naše skupne domovine!

Naj ne bo nikoli pozabljeno!

Ladislav Lipič
Predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

0.0
Zadnja posodobitev: petek 01 julij 2022 09:02
Sorodne Novice: Slovesnost ob Dnevu suverenosti na Ptuju Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Proslave ob Dnevu državnosti v Velenju in Šmartnem ob Paki Izjava predsednika Ladislava Lipiča Odprtje Parka državnosti Vabljeni na otvoritev Parka državnosti Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob dnevu Teritorialne obrambe RS Odkrili temeljni kamen za Park državnosti Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob Dnevu suverenosti Čestitka ob državnem prazniku Dnevu državnosti
državni praznik

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!