Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob dnevu Teritorialne obrambe RS

0 Komentarji
678
21 nov 2021

Spoštovani teritorialci, veteranke in veterani vojne za Slovenijo!

Tudi letos se spominjamo zgodovinsko pomembnega datuma ustanovitve Teritorialne obrambe Republike Slovenije (TO RS), tiste oborožene sile, ki je skupaj z enotami Milice in slovenskim narodom z orožjem v roki obranila plebiscitarno odločitev vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, da želijo živeti v samostojni, neodvisni in suvereni državi.

TO je bila slovenska ljudska vojska in kot takšna sprejeta med ljudmi od njene ustanovitve pa do njenega preimenovanja v Slovensko vojsko (SV).Tudi zato je vedno potrebno izpostaviti njeno trdno vez s prebivalstvom, uporabo slovenskega jezika in kar je zelo pomembno, poveljevalni jezik je bil slovenski!

Letošnje jubilejno leto, ko praznujemo trideset let samostojnosti, je zato priložnost, da ponovno izpostavimo prispevek tako teritorialcev kot takratnih miličnikov v oboroženi obrambi naše samostojnosti. Spomnimo se tudi 20. novembra 1991, ko so na letališču Cerklje ob Krki pripadniki stalne sestave TO prvič prisegli svoji domovini.

In ob letošnjem prazničnem letu pred Dnevom TO  in dnevom, ko je slovenska Milica preprečila miting resnice v Ljubljani obe veteranski organizaciji naši domovini podarjata dokumentarni film o vojni za samostojno državo »Zbujeni v sanje«. Film skozi oči slehernika na kratko razjasni dejstva in razmerja, ki so to našo vojno delala posebno in usmerjala njen tok mimo ustaljenih črno belih delitev na naše in vaše. Največja etična vrednost filma pa je v tem, da so končno dobili besedo tisti, ki so, za povsem subjektiven ideal boljšega življenja v samostojni, svobodni in pravični Sloveniji izpostavili svoja življenja smrtni nevarnosti.

Spoštovani, ob Dnevu TO vam izrekam čestitke in zahvalo za vse, kar ste kot pripadnice in pripadniki TO storili za svojo domovino in svojo državo! Vsem tistim, ki so zanjo darovali svoja življenja in vsem, ki jih ni več med nami, pa zahvala in globoko spoštovanje!

Naj ne bo nikoli pozabljeno!

Ladislav LIPIČ,
predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo

0.0
Zadnja posodobitev: nedelja 21 november 2021 07:56
Sorodne Novice: Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Slovesnost ob Dnevu suverenosti na Ptuju Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Proslave ob Dnevu državnosti v Velenju in Šmartnem ob Paki Izjava predsednika Ladislava Lipiča Čestitka Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Nagovor predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča na letnem zboru ZVVS Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob Dnevu suverenosti Čestitka ob državnem prazniku Dnevu državnosti Nagovor predsednika OZVVS Velenje, 2021
teritorialna obramba TO

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!