Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Dopis ZVVS

0 Komentarji
389
01 mar 2023

Ljubljana, 27.2.2023

V Zvezi veteranov vojne za Slovenijo z začudenjem spremljamo najavo predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, da naj bi vojni veterani javno protestirali zaradi združitve Muzeja osamosvojitve z Muzejem novejše zgodovine.

Kot smo že nekajkrat poudarili, Zveza veteranov ne nasprotuje združitvi obeh muzejev, saj ocenjujemo, da je že skrajni čas, da se s tem obdobjem slovenske novejše zgodovine ukvarja zgodovinska stroka. Naša naloga pa je, da se z organizacijo različnih svečanosti, ki so posvečene obdobju osamosvojitve Slovenije spominjamo teh dogodkov. In to tudi uspešno izvajamo s sodelovanjem članov  ZPVD Sever seveda brez potvarjanja in lastninjenja zaslug. V obeh zvezah društev je več kot 26.000 članov, ki imajo priznan status vojnega veterana. Torej, zastopamo res večino vojnih veteranov iz obdobja osamosvojitvene vojne.
 Zato je skrajno pretenciozna najava g. Peterleta, ki s svojim društvom ljubiteljev slovenske osamosvojitve združuje le nekaj sto članov s statusom,  da bodo zborovali vojni veterani Slovenije.
Žal to povzemajo tudi nekateri voditelji informativnih oddaj na različnih televizijah, ki se ne potrudijo niti toliko, da bi razumeli organiziranost vojnih veteranov v lastni državi. In ne zatiskajmo si oči, Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je le obvod politične stranke, ki je v času zloglasnega ZUJF-a vojnim veteranom odvzela edino boniteto, premijo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. In ta ukrep je bil opredeljen kot trajen. Toliko o skrbi za vojne veterane.

Mitja Jankovič
Generalni sekretar ZVVS

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 01 marec 2023 09:24
Sorodne Novice: Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Svečana akademija ob 30 letnici ZVVS 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Zapisnik volilne konference OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023
zvvs

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!