Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na ekskurzijo v prestolnico

0 Komentarji
578
14 okt 2019

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje v petek, 8. novembra 2019 organizira ekskurzijo v prestolnico - Ljubljano.

Z avtobusom se bomo odpravili proti Ljubljani, kjer si bomo najprej ogledali spomenik posvečen slovenskemu vojaškemu pilotu, ki je bil sestreljen nad Rožno dolino, medtem, ko je z neoboroženo Gazelo prevažal kruh enotam v vojašnico na Vrhniki – Toniju Mrlaku.

Pot nas bo vodila do Cekinovega gradu v parku Tivoli, kjer si bomo v Muzeju novejše zgodovine Slovenije ogledali stalno razstavo Slovenci v XX. stoletju. V osmih dvoranah so predstavljeni najpomembnejši dogodki in procesi, oblike bivanja in delovanja slovenskem ozemlju v nerazdružljivi prepletenosti od začetka prve svetovne vojne do današnjih dni. V muzeju pa se nahaja tudi zbirka orožja, vojaške opreme, zbirka plaket, odlikovanj, značk in znakov.

V Pivovarskem muzeju v stavbi nekdanje sladarne Pivovarne Union si bomo ob 12. uri ogledali zgodovinski prikaz proizvodnje piva, sodarstva in gostilniške opreme. 

Ob 13.30 uri se bomo okrepčali v Gostilni in piceriji Jurman. 

Za zaključek našega jesenskega druženja pa si bomo mesto ogledali še iz žabje perspektive, sledila bo namreč vožnja z ladjico.

V domače kraje se bomo vrnili okoli 18. ure.

Prijave sprejemamo do sobote 26. oktobra 2019, oziroma do popolnitve mest v avtobusu preko e-pošte zdenkobrloznik@gmail.com ali 041 738 109 ter franc.kacicnik@gmail.com ali 051 211 193.  Na izlet se lahko prijavijo člani društva in njihovi bližnji?
Cena izleta je 10 € in vključuje: avtobusni prevoz, vstopnino in vodenje v muzeju, kosilo in vožnjo z ladjico.

Odhodi avtobusna iz glavnih postajališč:
- Velenje (avtobusna postaja) 7:00 
- Šoštanj (glavna postaja) 7:15
- Paška vas 7:30
- Šmartno ob Paki 7:40
Prosimo vas, da dosledno upoštevate dogovorjene ure odhoda avtobusa.

Vabljeni, da skupaj preživimo lep jesenski dan.

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek, 14. oktober 2019, 09:09
Sorodne Novice: Vabljeni na XVII. memorial Jožeta Ervina Prislana Vabljeni na 34. spominski pohod na Triglav Vabljeni na slovesnost od Dnevu državnosti Vabljeni na 28. pohod na Goro Oljko Vabljeni na predavanje zgodovinarjev Vabljeni na proslavo v počastitev treh praznikov Vabljeni na VOLILNI ZBOR VETERANOV in VETERANK OZVVS Velenje Vabljeni na spominske slovesnosti Vabljeni na slovesnost ob 50-letnici nastanka Teritorialne obrambe Uspešno pripravili in izvedli strokovno ekskurzijo "Gorenjska 2018"
ekskurzija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2020 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!