Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Glavni zbor ZVVS

0 Komentarji
2309
16 apr 2015

Ob 22. obletnici ZVVS, je bil na podlagi vabila sklican glavni zbor ZVVS v soboto, 11.04.2015 v Narodnem domu v Mežici. Na podlagi priloženega dnevnega reda, je bilo poleg kulturnega programa, ki je bil usmerjen v prepoznavnost Mežice z okolico, tudi čas za podelitev priznanj najzaslužnejšim članom veteranske organizacije, ki so pripomogli k večji prepoznavnosti veteranskih organizacijah na vseh nivojih, kakor tudi njihovi uspešnosti.

Poslušali smo poročila o delu ZVVS v letu 2014, ki ga je predstavil predsednik general major Ladislav Lipič, ki je glavni zbor tudi sklical. Za poročilom predsednika smo poslušali še poročila NO, ČR, kadrovsko statutarne komisije, športne komisije, finančno poročilo… Po vsebinski razpravi s strani delegatov (od 124 mandatov je bilo prisotnost 122 delegatov, kar kaže na resnost pri delu veteranskih organizacij na vseh nivojih), so bila vsa poročila sprejeta.

V drugem delu je predstavljen program dela  ZVVS skupaj z PO in OZVVS za leto 2015, poseben poudarek v planu dela za leto 2015 gre praznovanju ob 70. obletnici od NOB, 25. obletnici ustanovitvi manevrske strukture, kakor tudi pripravam na 25. Obletnico od osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki bi naj potekale v letu 2016. Poudarjeni so tudi naslednji datumi in sicer:
-          15. In 17.5.2015 dan manevrske strukture – Dan veteranov
-          4.10.2015 – osrednja proslava
-          25.10.2015 – dan suverenosti

Program dela je bil z nekaj sklepi dopolnitve potrjen.

Na prireditvi so bili tudi visoki gostje s strani SLO vojske, načelnik generalštaba Slovenske vojske, generalmajor Andrej Osterman, preds. ZSČ Slovenije, generalmajor Alojz Stainer, preds. Policijskega združenja SEVER, dr. Tomaž Čas in drugi predstavniki lokalnih skupnosti z županom Mežice Dušanom Kreblom na čelu ter drugi predstavniki lokalne skupnosti.

Ob tej priložnosti, sem na predlog predsedstva ZVVS, dobil zlato plaketo ZVVS za požrtvovalno delo v ZVVS.

Čeprav okolje in gospodarska ter politična situacija v Sloveniji in širše, veteranom  ni najbolj naklonjena, je spodbudna misel in hotenje, da tistega kar smo skupaj z drugimi dosegli leta 1991 v osamosvojitveni vojni za Slovenijo, ne bomo pozabili in si tega ne pustimo vzeti. Ter verjamemo v boljšo prihodnost tudi skozi osveščanje, današnje mladine skozi izobraževanje o pomenu in vlogi takratnih dogodkov za današnje čase.

Zapisal:
Zdenko Hriberšek,
predsednik OZVVS Velenje

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Izjava predsednika ZVVS Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Svečana akademija ob 30 letnici ZVVS 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Zapisnik volilne konference OZVVS Velenje, 2023
glavni zbor

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!