Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Izjava vojnih veteranov 91 od Dnevu suverenosti

0 Komentarji
801
27 okt 2020

Vojni veterani, združeni v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Zvezi policijskih veteranskih društev Sever, zahtevamo od Predsednika Republike Slovenije, Vlade Republike Slovenije in vseh poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije, da storite vse, da ohranimo našo Republiko Slovenijo suvereno v skupnosti enakopravnih in demokratičnih evropskih narodov združenih v Evropski uniji.

Zavedamo se, da se je bilo potrebno ob vstopu v NATO in EU odreči dela svoje suverenosti, predvsem na obrambnem, varnostnem in monetarnem področju. Pri tem pa moramo jasno povedati, da ne pristajamo na odrekanje svoje suverenosti po koščkih, kakor je to všeč vsakokratnim Vladam Republike Slovenije, ki v nasprotju z ustavo Republike Slovenije obvladujejo tudi zakonodajno oblast in neupravičeno posegajo v sodno vejo oblasti.

Slovenci, ki smo si izborili svojo samostojnost z mnogimi žrtvami, želimo živeti v samostojni, neodvisni in suvereni Republiki Sloveniji. Torej v državi, ki sama odloča o svoji usodi in je enakovreden član in partner v skupnosti evropskih držav. Slovenija mora biti država, ki bo omogočala dostojno in za človeka vredno življenje sleherniku, postati mora socialno pravična država, ki jo vodi humanistični pristop do človeka in organizirane demokratične družbe.

Dogodki in ravnanja, katerim smo priča v zadnjem obdobju na področju nacionalne varnosti, pravosodja, policije ter erozije demokracije in pravne države, se morajo takoj nehati. To velja tudi za medijske manipulacije, sovražni govor in razprodajo težko ustvarjenega premoženja, kar nas vodi v neoliberalni kapitalizem, kršenje človekovih pravic in njihovih temeljnih svoboščin ter razpad pravne države.

Če smo se še leta 1991 borili za nekakšno še ne opredeljeno družbeno ureditev, za katero smo vedeli le, da mora biti boljša od Jugoslavije, v kateri smo živeli, smo skoraj po tridesetih letih dokončno spoznali, da želimo živeti v demokratični državi. Ta mora ostati v skupini jedrnih držav Evrope in ne v skupini avtokratsko vodenih držav, katerim so korupcija in poglabljanje razlik v bogastvu in družbeni moči med politično-kapitalsko elito edino merilo uspeha.

Zato je skrajni čas, da se državna politika za stabilnost države, za blaginjo njenih državljank in državljanov in njihovo varnost ne vodi na Twiterju in Instagramu, temveč z modrostjo in daljnovidnostjo tistih, katerim je začasno zaupano vodenje in upravljanje države. Žalostno je, da sedanja oblast tudi v času Covid-19 ni sposobna povezati vseh potencialov naše države za kvalitetno obvladovanje nevarnosti za zdravje in življenje ljudi, sposobna pa je na avtokratičen način te razmere zlorabiti za vse svoje rabote in nadaljnje utrjevanje avtoritarnega vladanja naše države.

Takemu vodenju Republike Slovenije se vojni veterani 91 odrekamo in javno povemo, da bomo storili vse, da začne obstoječa oblast delati za državljanke in državljane Slovenije in ne samo za uresničevanje svojih osebnih in strankarskih interesov.

Ljubljana 24. 10. 2020

Ladislav Lipič                                        Dr. Tomaž Čas
predsednik ZVVS                                 predsednik ZPVD Sever

0.0
Zadnja posodobitev: torek 27 oktober 2020 14:13
Sorodne Novice: Slovesnost ob Dnevu suverenosti na Ptuju Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Proslave ob Dnevu državnosti v Velenju in Šmartnem ob Paki Pogled vojnih veteranov 91 na trenutne razmere v Republiki Sloveniji 17. maj - Dan veteranov vojne 1991 Izjava-protest VSO za muzej osamosvojitve Izjava predsednika Ladislava Lipiča Izjava ZVVS in ZPVD Sever Vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 91
dan suverenosti

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!