Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Izlet v Maribor

0 Komentarji
406
28 nov 2022

Z učiteljem Zoranom Habotom smo devetošolci OŠ Šmartno ob Paki v četrtek, 10. novembra 2022, odpravili v Maribor. Namen izleta je bil ogled kadetnice Maribor in Noordung centra v Vitanju. 

Kadetnica se nahaja v kompleksu Vojašnice generala Rudolfa Maistra v Mariboru, ki je del državne kulturne dediščine. Kot spremljevalec se nam je na izletu pridružil tudi gospod Kačičnik, član OZVVS Velenje, ki nam je povedal več o muzeju in o poteku desetdnevne vojne za Slovenijo. Ogledali smo si depoje Vojaškega muzeja Slovenske vojske, vitrine z orožjem, ki je bilo uporabljeno med vojno za Slovenijo ter fotografije, ki prikazujejo medvojni čas. Na ogled so bile zbirke orožja, tekstilij in vojaške opreme, oklepnih vozil, medalj, oznak in činov ter zbirko pečatov in žigov. 

Po ogledu kadetnice smo se odpravili v Vitanje, v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga. Vodič iz centra nam je na začetku povedal nekaj o nastanku centra, Nasinih vesoljskih programih, starih znanstvenikih in še mnogo drugih zanimivih stvari, ki jih lahko najdemo v centru. Po kratkem ogledu centra smo spoznali centrovo maskoto - robotko Vito. Z njo smo se pogovarjali v angleščini z ukazi, ki so bili prikazani na razpredelnici zraven robotke.
Ob koncu izleta smo se za spremstvo in razlago zahvalili gospodu Kačičniku. Na izletu smo uživali in se naučili veliko novih stvari.

Napisal: Matic Kačičnik, 10. 11. 2022

Ucenci-Os-B-Letonje-v-kadetnici-MB

Ucenci-Os-B-Letonje-v-kadetnici-MB

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 28 november 2022 12:47
kačičnik osnovnašola

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2023 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!