Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Okrogla miza - VETERAN vojne za Slovenijo SEM ŠE

0 Komentarji
466
28 nov 2017

Poudarek na pomenu domoljubja in domovinske vzgoje smo glede na dobre izkušnje s predavanjem o pomenu dogodkov iz osamosvojitvene vojne za Slovenijo 1991, prenesli učencem OŠ Bratov Letonja iz Šmartnega ob Paki, izvajalca sta bila Alojz Hudarin in Franc Kačičnik, z izletom v Vojaški muzej v Pivko z učenci sedmega, osmega in devetega razreda osnovne šole, pod vodstvom Zdenka Hriberška in Franca Kačičnika, ter zaključili z organizacijo Okrogle mize na temo: VETERAN vojne za Slovenijo SEM ŠE?

Okrogle mize, ki je potekala, dne 15.11.2017 v Vili Bianco v Velenju z moderatorjem Dragom Karlom Semetom, so se poleg našega predsednika ZVVS, generala Ladislava Lipiča, udeležili še Andreja Katič – ministrica za obrambo RS, Martina Vuk – državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS, dr. Andreja Barle Lakota – državna sekretarka  na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport RS ter predstavnica lokalne skupnosti, Breda Kolar – podžupanja MO Velenje, predstavniki PVD Sever za Celjsko območje - odbor Velenje, predstavniki OZSČ Velenje, OZVVS Celje, člani predsedstva in organov OZVVS Velenje ter drugi gostje .

DSC01146

Vsebina okrogle mize je bila razdeljena na dva tematska sklopa in sicer :
1. del
- film o dogodkih 91 ,89. Obm. ŠTO Velenje
- odnos države do veteranov vojne za SLO
- osvetlitev razmer in položaja veteranskih organizacij v družbi danes
- slovensko javno mnenje o veteranih vojne za Slovenijo 91 in kdo ga oblikuje ?

2. del
- družbeni položaj veteranov vojne za Slovenijo 91 danes
- zastopanost vsebin Osamosvojitvene vojne za Slovenijo 91 v osnovnošolskih in srednješolskih učbenikih
- zakonsko varstvo, ugodnosti in pravice

Po vsakem tematskem sklopu je potekala razprava o pomenu takšnega pristopa k navedeni problematiki. Vsi prisotni, so se strinjali, da moramo v bodoče skupaj več narediti, če hočemo vrednote iz osamosvojitvene vojne ohraniti in jih približati mlajšim generacijam ter njihovemu razumevanju. Vsakdanje razmere, nam danes ta pristop in potrebo tudi potrjujejo! Kar ni zapisano, se ni zgodilo! Kar si izboril skupaj z ostalimi v zgodovini, moraš biti sposoben tudi obdržati za današnji in svetlejši jutri!

Del tega bomo prikazali in objavili v SC 91, ki ga načrtujemo odpreti v letu 2018, v Domu Borcev in Mladine, na Kopališki cesti 3 v Velenju!

Vsebina okrogle mize in izvedba je bila snemana, zato sledijo v kratkem tudi zaključki okrogle mize, ki bodo objavljeni in posredovani vsem zainteresiranim! Hvala vsem, ki so pri organizaciji in izvedbi Okrogle mize sodelovali!

Zdenko Hriberšek,
predsednik OZVVS Velenje

Fotogalerija, več...

0.0
Zadnja posodobitev: torek, 28. november 2017, 18:47
Sorodne Novice: Sprejem novih članov veteranskih organizacij OZVVS Velenje 33. srečanje borcev, planincev in članov veteranskih organizacij Veterani in veteranke OZVVS Ajdovščina na obisku v SC 1991 Obisk SC 1991 veteranov in veterank Zasavja Pismo veteranom ZVVS Volilni zbor veteranov OZVVS Velenje Pobuda veteranov vojne za Slovenijo – izjava za javnost Vabljeni na VOLILNI ZBOR VETERANOV in VETERANK OZVVS Velenje 16. državno prvenstvo veteranov - Golte 2019 Aktivnosti ob Dnevu Rudolfa Maistra in ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne
veteran

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2019 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!