Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Pismo podpore predsedniku ZVVS g. Ladislavu Lipiču

0 Komentarji
1121
10 feb 2017

Nad decembrskimi prispevki na Nova 24 TV, ki z neresnicami, manipulacijami in očitki blatijo predsednika ZVVS g. Ladislava Lipiča in celotno veteransko organizacijo ZVVS, se tudi zasavski veterani vojne za Slovenijo zgražamo, hkrati pa izražamo popolno podporo predsedniku, ki našo organizacijo uspešno vodi že več let.

Žalostno je, da navedena televizija z izgovorom prikazovanja »resnice« objavlja prispevke, ki s svojim načinom delovanja vnašajo zmedenost, razdor in sovraštvo med državljanke in državljane Republike Slovenije, škodo pa povzročajo tudi nam veteranom vojne za Slovenijo.

Če je res vsakomur v tej dobi demokracije dovoljeno vse, potem bi se s strpnim dialogom in iskanjem skupnih rešitev vsi skupaj morali truditi k umirjanju nestrpnosti, razklanosti in razdvojenosti. Glede na objave v Nova 24 TV poskusov umirjanja politične nestrpnosti ni zaznati, kar nas niti ne preseneča, saj kot vemo, ta televizija pripada parlamentarni stranki, ki ne dovoljuje in ne priznava nobene konkurence ali drugače mislečih.

Ko smo se pred 25 leti v vrstah Teritorialne obrambe, Milice in drugih struktur, z orožjem v rokah odločili obraniti osamosvojitvene procese in nastajanje naše nove države, smo s tem postali del zgodovine slovenskega naroda. Zato tudi nas moti, da se četrt stoletja kasneje pojavljajo posamezniki, ki si želijo takratno odločitev slovenskega naroda o samostojni in neodvisni državi in kasneje sam potek osamosvojitvenih dogodkov prilastiti, in si vse to pripisati kot samo svojo zaslugo. 

Zasavski veterani smo ponosni na prispevek, ki smo ga dali v bojih za samostojno Slovenijo. Ponosni smo tudi na vlogo, ki nam jo je na teh parih straneh v učbenikih namenila znana in že napisana zgodovina. Tisti »osamosvojitelji«, ki s svojo vlogo v že napisani zgodovini niso zadovoljni, pa si jo bodo še naprej na vse pretege želeli spremeniti. 

Spoštovani predsednik ZVVS g. Ladislav Lipič, globoko spoštujemo vaše delo pri vodenju naše organizacije, cenimo, kako na podlagi ogromnih izkušenj zmorete tako umirjeno, pa vendar tako odločno in spoštljivo voditi veterane po poti uresničevanja naših skupnih nalog. 

Če nam je skupaj pred četrt stoletja uspelo premagati takrat eno najmočnejših armad v Evropi, Zasavci ne dvomimo v to, da bomo tudi iz tega konflikta izšli kot zmagovalci. 

Predsednik PO in OZVVS Zasavje
Božo Majcen

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Čestitka predsednika ZVVS Izjava predsednika ZVVS Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Svečana akademija ob 30 letnici ZVVS 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti
PODPORA

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!