Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Pogovor z generalmajorjem Ladislavom Lipičem v Knjižnici Velenje

0 Komentarji
66
19 apr 2024

V organizaciji Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje je v velenjski knjižnici v četrtek, 18. aprila, potekal izjemno zanimiv pogovor z generalmajorjem Ladislavom Lipičem, predsednikom Zveze veteranov vojne za Slovenijo ter bivšim načelnikom generalštaba slovenske vojske in veleposlanikom na Madžarskem. Pogovor je izjemno profesionalno, poznavalsko in iskrivo vodil znani obraz iz slovenskih ekranov novinar Slavko Bobovnik, sicer tudi sam veteran vojne za Slovenijo. 

Razgovor je potekal o aktualnih temah, kot so sedanje vojaške in zunanjepolitične razmere v vojnah v Ukrajini in na Bližnjem vzhodu; o pomenu NATO zavezništva in vloge Slovenije nekoč in danes v njem; o dilemah glede ponovnega uvajanja obveznega naborniškega roka v Sloveniji in siceršnji vlogi in pomenu veteranskih organizacij v sodobni družbi. 

Generalmajor Lipič je posebej poudaril, da s svojimi izkušnjami, ki jih je doživel na mnogih vojnih bojiščih po svetu, danes aktivno zagovarja mirno reševanje sporov v svetu in da so vojaški spopadi zadnja in preteča uničevalska možnost za njihovo reševanje. Upa, da bo prevladala modrost pravih svetovnih državnikov, ki jih je danes v velesilah premalo, da bi vendarle človeštvo ugotovilo, da je edina rešitev za prihodnost družba miru in sožitja.

DM

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Tematski pogovori 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 STROKOVNA EKSKURZIJA OZSČ VELENJE ZA LETO 2023 Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje Zapisnik volilne konference OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023 Članice in člani OZVVS Velenje vabljeni na redni letni zbor Podelitev članskih izkaznic novim članom O ZVVS Velenje in plaket Nagovor predsednika OZVVS Velenje, 2021
pogovor

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!