Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Stališče PO ZVVS Severnoprimorske v zvezi z objavami na Nova24TV

0 Komentarji
1181
07 feb 2017

Na Nova 24 TV sta bila konec decembra 2016 objavljena dva prispevka,  ki na podlagi neresnic in manipulacij navajata vrsto neupravičenih očitkov predsedniku Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZVVS) upokojenemu generalmajorju Ladislavu Lipiču in glasilu Veteran, posredno pa tudi naši organizaciji. Ker se nekaj takega ni zgodilo prvič in ker večkrat izrečena laž postane resnica, veterani vojne za Slovenijo na Severnoprimorskem čutimo potrebo, da javno izrazimo svoje mnenje o tem.

Obžalujemo, da se v tem in nekaterih drugih medijih, z izgovorom prikazovanja resnice, objavljajo prispevki, ki s svojim načinom pisanja skušajo vnašati razdor in sovraštvo med ljudi ter med nas veterane vojne za Slovenijo. Normalno je, da med državljani obstajajo razlike v pogledih in še marsičem, ampak demokratični princip, na katerega prisegamo, naj bi spodbujal strpen dialog s ciljem iskanja skupnih rešitev, ne  pa poglabljal razlik in razprtij.

Veterani vojne za Slovenijo, združeni v ZVVS, smo leta 1991 enotno stopili v bran novi državi, neglede na razlike v svetovnonazorski ali politični usmerjenosti.  Cilj nam je bila samostojna država slovenskega naroda, gospodarsko uspešna in socialno pravična, ki bo omogočala dostojno življenje vsem državljanom. To daje legitimnost pričakovanju članstva, da se predsednik ZVVS in drugi predstavniki ter člani organizacije javno odzivajo na pojave, ki pomenijo odstopanje od ciljev in vrednot, za katere smo leta  1991 prijeli za orožje.
Tudi veterani vojne za Slovenijo Severne Primorske nismo v vseh podrobnostih vedno povsem enakih pogledov. Vendar  poskušamu in uspevamo po strpni izmenjavi mnenj najti skupno pot naprej s ciljem uresničevanja poslanstva naše organizacija v korist članstva in družbe.

Enotni smo v podpori predsedniku ZVVS generalmajorju Ladislavu Lipiču. Predvsem cenimo to, da s svojo umirjeno, a odločno besedo, tudi s spoštovanjem različnosti, usmerja in vodi delovanje naše organizacije pri uresničevanju njenega poslanstva in skupno sprejetih usmeritev na načelih poštenosti in pravičnosti, demokratičnosti, tovarištva, visoke stopnje samozavesti, spoštovanja zgodovine lastnega naroda ter pomena uporništva našega naroda.

Podpiramo tudi odgovor predsednika in članov sekretariata, ki je bil v zvezi s to objavo že poslan vsem območnim združenjem Zveze veteranov vojne za Slovenijo in objavljen na spletni strani ZVVS, saj umirjeno, a z argumenti zavrača pisanje, ki ima očitno za cilj blatenje vodstva naše organizacije in vnašanje razdora v naše vrste.

Za Pokrajinski odbor ZVVS Severnoprimorska
Vlado Sedej, predsednik

povzeto iz spl. strani ZVVS, objavljeno 2. februarja 2017

0.0
Zadnja posodobitev: torek 07 februar 2017 18:32
Sorodne Novice: Čestitka predsednika ZVVS Izjava predsednika ZVVS Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Svečana akademija ob 30 letnici ZVVS 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti
stališče PO ZVVS

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!