Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Svečana akademija ob 30 letnici ZVVS

0 Komentarji
222
18 okt 2023

Združenje veteranov vojne za Slovenijo je bilo ustanovljeno 10. oktobra 1993 na ustanovnem zboru v Cankarjevem domu. Najprej je to bilo enotno združenje, ki je združevalo udeležence osamosvojitvene vojne in priprav na osamosvojitev. Na lokalnem nivoju so delovali odbori, ki so bili organizirani po vsej Sloveniji, niso pa bili samostojne pravne osebe oz. niso bili samostojna društva. S spremembo zakonodaje se je v letu 1997 pričelo z ustanavljanjem Območnih organizacij, ki so kasneje ustanovile današnjo Zvezo veteranov vojne za Slovenijo. V Zvezo veteranov je vključenih 57 društev širom po Sloveniji, ki trenutno včlanjujejo več kot 25.000 aktivnih članov in od tega jih je več kot 20.000 s priznanim statusom vojnega veterana. V spomin na preteklih 30 let delovanja je bila izvedena svečana akademija in otvoritev razstave. Prireditve so se udeležili nekateri visoki gostje: aktualna predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar, prvi predsednik RS Milan Kučan, Nekdanji predsednik RS Danilo Turk, predsednik Državnega sveta Marko Lotrič, Načelnik generalštaba SV generalppolk. Robert Glavaš ter tudi nekateri ustanovitelji ZVVS, ki so ob tej priložnosti prejeli malo spominsko plaketo ob 30 letnici ZVVS. 

Veliko spominsko plaketo pa so prejeli: Ministrstvo za obrambo, Generalštab Slovenske vojske in Zveza policijskih veteranskih društev Sever. 

Vse prisotne je v uvodnem nagovoru pozdravil predsednik ZVVS Ladislav Lipič. Slavnostna govornica pa je bila predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar.

Pred  svečano akademijo je bila odprta tudi razstava o delovanju ZVVS v zadnjih 30 letih. Avtor razstave je bil Vlado Žgeč ob pomoči uredniškega odbora, ki so ga sestavljali Slavko Malešič, Dr. Marjan Toš, dr. Zvezdan Markovič in Mitja Jankovič. 

Odprtja razstave in svečane akademije smo se udeležili tudi štirje člani OZVVS Velenje.

Voditelja-slovesnosti

Praporscaki

Prihod na oder

Orkester Policije

Presednica Nataša Pirc Musar

Kulturni program

Nagrajenci

Odprtje razstave 30-let

Ogled razstave

Udeleženci slovesnosti 30-let

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 18 oktober 2023 10:17
Sorodne Novice: Izjava predsednika ZVVS Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 Vabljeni na proslavo ob 80-LETNICI PRIHODA XIV. DIVIZIJE Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Vabljeni na proslavo ob 55-letnici TO 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS NAVODILO za organizacijo pomoči v poplavah prizadetim vojnim veteranom, članom ZVVS in ostalim oškod Slovesnost ob 32. letnici prvega prebeglega helikopterja JLA
akademija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!