Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

V počastitev dogodkov pred 70 leti

0 Komentarji
1690
24 feb 2014

V letnem planu OZVVS Velenje je tudi sodelovanje s sorodnimi domoljubnimi organizacijami, kot so NOB Velenje in drugi,  kakor tudi z lokalno skupnostjo, ki organizira različne prireditve za dogodke, ki so se zgodili v zgodovini in so vezani na različne obletnice, kot je NOB 1941-1945, kot je osamosvojitvena vojna 1991, itd. S praporjem OZVVS Velenje smo se udeležili srečanja ob Spomeniku padlih v Paki pri Velenju, kjer je bil slavnostni govornik podžupan MOV dr. Žerdin Franc. Od tam smo se prestavili k Spomeniku padlih, ki je na OŠ v Cirkovcah, kjer je bila slavnostna govornica ga. Andreja Katič. Na  obeh slovesnostih je bilo skozi govor, kakor tudi skozi prisotnost praporjev Šaleške konjenice, in drugih, čutiti spoštovanje do dogodkov iz takratnih časov. Tudi pesmi Karla Destovnika Kajuha, glede na realno sedanjost, ki ni najbolj prijazna do nas, odzvanjajo in jih lahko razumemo podobno kot takrat v drugačnih okoljih, saj mir in svoboda še nista ogrožena.

V soboto je bila prireditev ob Spomeniku padlih pri Osreških pečeh v Ravnah pri Šoštanju, kjer je bil slavnostni govornik župan MOV Bojan Kontič. Tudi on je poudaril pomen teh izkušenj danes, glede na dogodke v zgodovini. Prireditve so se vrstile tudi pri Žlebniku v Zavodnjah, …Tako kot vsako leto, je tudi letos vse skozi udeležence prireditev spremljala Šaleška konjenica, ki je prejezdila pot po trasi, ki jo je prehodila XIV. Divizija.

Zaključna slovesnost tega dogodka pa je bila v Kulturnem domu v Velenju v soboto, 22.2.2014 ob 19. uri. Slavnostni govornik je bil Predsednik države Borut Pahor.

Veteranski pozdrav!

Predsednik OZVVS Velenje    
Zdenko Hriberšek 
 

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Izjava predsednika ZVVS Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Izjava predsednika Ladislava Lipiča Nagovor predsednika Državnega zbora Igorja Zorčiča na letnem zboru ZVVS Pismo predsednikom in sekretarjem OO VVS Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob dnevu Teritorialne obrambe RS Čestitka predsednika Ladislava Lipiča ob Dnevu suverenosti Vabljeni na druženje po 30. letih Nagovor predsednika OZVVS Velenje, 2021
proslava

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!