Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

V spomin na prihod XIV. divizije na Štajersko

0 Komentarji
1968
11 feb 2015

V mesecu februarju bodo v spomin na prihod XIV. divizije na Štajersko potekale številne prireditve, s katerimi želimo obuditi spomin na tiste težke čase v drugi svetovni vojni, se pokloniti vsem padlim žrtvam in ohraniti pravo zgodovino o drugi svetovni vojni za mlajše rodove.

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje bo skupaj s Krajevnimi organizacijami ZB, Socialnimi demokrati Šoštanja, Šaleško konjenico in Lovsko družino Velenje izvedlo naslednje prireditve :

V soboto, 14. 2. 2015 ob 8,00 uri bo na Kozjaku streljanje na glinaste golobe za pokal XIV. divizije. Organizator tega tekmovanja je Lovska družina Velenje, v imenu območnega ZB NOB Velenje pa bo tekmovalce pozdravil predsednik Bojan Kontič.

V petek, 20. 2. 2015 ob 15.00 uri bo pri spomeniku padlih borcev v Paki spominska slovesnost, v programu pa bodo sodelovali učenci osnovne šole Šalek in pevski zbor » Paški veseljaki ».

V petek, 20. 2. 2015 ob 17.00 uri bo proslava pri spominski plošči na osnovni šoli v Cirkovcah, v programu bodo nastopili učenci osnovne šole Cirkovce in Moški pevski zbor iz Mislinje.

V soboto, 21. 2. 2015 ob 11.00 uri bo slovesnost pri spomeniku padlim borcem XIV. divizije v Osreških pečeh v Ravnah. Nastopil bo Moški pevski zbor iz Raven, Ženski pevski zbor iz Raven, Ravenska godba, harmonikarji in učenci podružnične osnovne šole iz Raven.       

V soboto, 21. 2. 2015 ob 11.30 uri pa je v Lajšah pri letališču zbor pohodnikov, ki bodo krenili na pot k Žlebniku v Zavodnje. Ob 14.00 uri bo pri Kajuhovem spomeniku pri Žlebniku potekala spominska slovesnost ob 71. obletnici Kajuhove smrti. Organizatorji tega pohoda so Socialni demokrati Šoštanja in ZB NOB Velenje.

Kot zaključek vseh prireditev v spomin na 71. obletnico pohoda XIV. divizije na Štajersko in smrti Karla Destovnika Kajuha pa bo v soboto, 21. 2. 2015 ob 19.00 uri v Domu kulture v Šoštanju predvajanje dokumentarnega filma RTV Slovenije pod naslovom »Za srečnejše dni – Kajuh«. Na ogled filma ste vabljeni vsi člani in zagovorniki vrednot NOB.

Vabilo poslano s strani ZB (sekretarke Marjane Koren) tudi na OZVVS Velenje, kjer kot predsednik OZVVS Velenje vabim tudi naše člane k sodelovanju z domoljubnimi organizacijami kar je eno od poslanstev OZVVS Velenje.

Vabljeni!

Zdenko Hriberšek,
predsednik OZVVS Velenje

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: XIII. pohod in slovesnost v spomin Toniju Mrlaku Vabljeni na proslavo ob 80-LETNICI PRIHODA XIV. DIVIZIJE XII. pohod in slovesnost v spomin Toniju Mrlaku Prevzem spominskega odlikovanja ob 30 letnici vojne za Slovenijo Vabilo na 31. srečanje nosilcev spominskega znaka "Golte 91" in pripadnikov 151. helikopte X. spominski pohod v spomin Toniju Mrlaku Spomin na mrtve Titov trg Spominski obisk groba Ervina Jožeta Prislana. Odkritje spominskega obeležja 91 na Slemenu Vabilo na odkritje spominskega obeležja na Slemenu
prireditve

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!