Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

V spomin na prihod XIV. divizije na Štajersko

0 Komentarji
1024
11 feb 2015

V mesecu februarju bodo v spomin na prihod XIV. divizije na Štajersko potekale številne prireditve, s katerimi želimo obuditi spomin na tiste težke čase v drugi svetovni vojni, se pokloniti vsem padlim žrtvam in ohraniti pravo zgodovino o drugi svetovni vojni za mlajše rodove.

Združenje borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Velenje bo skupaj s Krajevnimi organizacijami ZB, Socialnimi demokrati Šoštanja, Šaleško konjenico in Lovsko družino Velenje izvedlo naslednje prireditve :

V soboto, 14. 2. 2015 ob 8,00 uri bo na Kozjaku streljanje na glinaste golobe za pokal XIV. divizije. Organizator tega tekmovanja je Lovska družina Velenje, v imenu območnega ZB NOB Velenje pa bo tekmovalce pozdravil predsednik Bojan Kontič.

V petek, 20. 2. 2015 ob 15.00 uri bo pri spomeniku padlih borcev v Paki spominska slovesnost, v programu pa bodo sodelovali učenci osnovne šole Šalek in pevski zbor » Paški veseljaki ».

V petek, 20. 2. 2015 ob 17.00 uri bo proslava pri spominski plošči na osnovni šoli v Cirkovcah, v programu bodo nastopili učenci osnovne šole Cirkovce in Moški pevski zbor iz Mislinje.

V soboto, 21. 2. 2015 ob 11.00 uri bo slovesnost pri spomeniku padlim borcem XIV. divizije v Osreških pečeh v Ravnah. Nastopil bo Moški pevski zbor iz Raven, Ženski pevski zbor iz Raven, Ravenska godba, harmonikarji in učenci podružnične osnovne šole iz Raven.       

V soboto, 21. 2. 2015 ob 11.30 uri pa je v Lajšah pri letališču zbor pohodnikov, ki bodo krenili na pot k Žlebniku v Zavodnje. Ob 14.00 uri bo pri Kajuhovem spomeniku pri Žlebniku potekala spominska slovesnost ob 71. obletnici Kajuhove smrti. Organizatorji tega pohoda so Socialni demokrati Šoštanja in ZB NOB Velenje.

Kot zaključek vseh prireditev v spomin na 71. obletnico pohoda XIV. divizije na Štajersko in smrti Karla Destovnika Kajuha pa bo v soboto, 21. 2. 2015 ob 19.00 uri v Domu kulture v Šoštanju predvajanje dokumentarnega filma RTV Slovenije pod naslovom »Za srečnejše dni – Kajuh«. Na ogled filma ste vabljeni vsi člani in zagovorniki vrednot NOB.

Vabilo poslano s strani ZB (sekretarke Marjane Koren) tudi na OZVVS Velenje, kjer kot predsednik OZVVS Velenje vabim tudi naše člane k sodelovanju z domoljubnimi organizacijami kar je eno od poslanstev OZVVS Velenje.

Vabljeni!

Zdenko Hriberšek,
predsednik OZVVS Velenje

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vabljeni na 34. spominski pohod na Triglav Po potek legendarne XIV. Divizije Vabljeni na spominske slovesnosti Seja predsedstva ZVVS v Spominskem centru 1991 Odprtje Spominskega centra 1991 Slovesnost ob dnevu spomina na mrtve in proslava ob dnevu reformacije Spominsko srečanje pri Lovskem domu v Skornem Vabljeni na odprtje Spominskega centra 1991 Vabljeni na 32. spominsko srečanje na Graški Gori 33. spominski pohod na Triglav
prireditve

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2019 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!