Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na kolesarjenje po Pomurju

0 Komentarji
1199
12 apr 2017

PVD SEVER za Pomurje s pododborom Gornja Radgona dne 22. 4. 2017 organizira v ohranitev spomina na dogodke med vojno za osamosvojitev Republike Slovenije leta 1991 v Pomurju kolesarjenje od pomnika do pomnika bojev policije in teritorialne obrambe na relaciji med Radenci in Gornjo Radgono ter nazaj.

Kolesarjenje je namenjeno vsem veteranom, simpatizerjem veteranskih združenj in vsem ljudem, ki s svojo prisotnostjo želijo počastiti spomin na dogodke pred 25 leti.

Navedenega dne se zberemo med 09. in 10. uro pred restavracijo Park v parku Radenci. Opravimo uvodni del s pozdravom, nato pa po kolesarski poti, kot udeleženci v prometu in na lastno odgovornost s primerno hitrostjo kolesarimo skozi naselje Šratovce in Mele v Gornjo Radgono. V Gornji Radgoni opravimo najprej postanek pri stavbi bivše stražnice. Naslednji postanek bomo imeli pri spomeniku na Maistrovem trgu, zadnjega pa pri pomniku na območju bivšega mejnega prehoda.

Med postanki nam bodo o dogodkih na krajih, kjer se bomo zadrževali spregovorili aktivni udeleženci dogodkov, prav tako pa se bomo tudi okrepčali. Predvidevamo, da se bomo na izhodišče vrnili okrog 13. ure, kjer bomo opravili »analizo«. Za hrano in osvežilne pijače je poskrbljeno, prav tako je naročeno lepo vreme, zato pričakujemo, da se boste kolesarjenja zanesljivo udeležili.

Prosimo vas, da zaradi logističnih potreb, svojo udeležbo prijavite Tonetu Rozman na tel. št. 041 492 391 ali Igorju Klarič na tel. št. 041 844 595 čim prej.

Predsednik PVD Sever za Pomurje
Drago RIBAŠ

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vabljeni na proslavo ob 80-LETNICI PRIHODA XIV. DIVIZIJE Vabljeni na proslavo ob 55-letnici TO Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje Vabljeni na prireditev ob treh praznikih Vabljeni na Volilno konferenco OZVVS Velenje, 2023 Vabljeni na strokovno ekskurzijo, 2022 Vabljeni na otvoritev Parka državnosti Vabljeni na vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 91 Vabljeni na 35. srečanje borcev, planincev in veteranskih društev ter združenj, Graška Gora 2022
kolesarjenje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!