Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na kolesarjenje po Pomurju

0 Komentarji
502
12 apr 2017

PVD SEVER za Pomurje s pododborom Gornja Radgona dne 22. 4. 2017 organizira v ohranitev spomina na dogodke med vojno za osamosvojitev Republike Slovenije leta 1991 v Pomurju kolesarjenje od pomnika do pomnika bojev policije in teritorialne obrambe na relaciji med Radenci in Gornjo Radgono ter nazaj.

Kolesarjenje je namenjeno vsem veteranom, simpatizerjem veteranskih združenj in vsem ljudem, ki s svojo prisotnostjo želijo počastiti spomin na dogodke pred 25 leti.

Navedenega dne se zberemo med 09. in 10. uro pred restavracijo Park v parku Radenci. Opravimo uvodni del s pozdravom, nato pa po kolesarski poti, kot udeleženci v prometu in na lastno odgovornost s primerno hitrostjo kolesarimo skozi naselje Šratovce in Mele v Gornjo Radgono. V Gornji Radgoni opravimo najprej postanek pri stavbi bivše stražnice. Naslednji postanek bomo imeli pri spomeniku na Maistrovem trgu, zadnjega pa pri pomniku na območju bivšega mejnega prehoda.

Med postanki nam bodo o dogodkih na krajih, kjer se bomo zadrževali spregovorili aktivni udeleženci dogodkov, prav tako pa se bomo tudi okrepčali. Predvidevamo, da se bomo na izhodišče vrnili okrog 13. ure, kjer bomo opravili »analizo«. Za hrano in osvežilne pijače je poskrbljeno, prav tako je naročeno lepo vreme, zato pričakujemo, da se boste kolesarjenja zanesljivo udeležili.

Prosimo vas, da zaradi logističnih potreb, svojo udeležbo prijavite Tonetu Rozman na tel. št. 041 492 391 ali Igorju Klarič na tel. št. 041 844 595 čim prej.

Predsednik PVD Sever za Pomurje
Drago RIBAŠ

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Vabljeni na ekskurzijo v prestolnico Vabljeni na XVII. memorial Jožeta Ervina Prislana Vabljeni na 34. spominski pohod na Triglav Vabljeni na slovesnost od Dnevu državnosti Vabljeni na 28. pohod na Goro Oljko Vabljeni na predavanje zgodovinarjev Vabljeni na proslavo v počastitev treh praznikov Vabljeni na VOLILNI ZBOR VETERANOV in VETERANK OZVVS Velenje Vabljeni na spominske slovesnosti Vabljeni na slovesnost ob 50-letnici nastanka Teritorialne obrambe
kolesarjenje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2019 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!