Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vabljeni na slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju

0 Komentarji
1654
19 apr 2014

V Sloveniji 27. aprila praznujemo dan boja proti okupatorju. Na ta dan naj bi bila leta 1941 ustanovljena Osvobodilna fronta (OF). Dan boja proti okupatorju v Sloveniji praznujemo od leta 1992, prej pa se je ta praznik imenoval dan Osvobodilne fronte. Za Slovence je dan boja proti okupatorju predvsem dan, ko se spominjamo vseh generacij slovenskih upornikov in časov, ko so Slovenci nastopili zoper fašizem. 

Slovesnosti in prireditve ob prazniku po Sloveniji potekajo že od petka, osrednja občinska slovesnost pa bo zvečer v Domu kulture Velenje, kjer bodo kulturni program pripravili učenci in učitelji Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda Velenje.

Spoštovani sobojniki, veteranke in veterani vojne za Slovenijo, VABIMO vas, da se udeležite na osrednjo občinsko slovesnost, ki bo v petek, 25. aprila 2014, ob 19. uri v Domu kulture Velenje.

Predsednik OZVVS Velenje,
Zdenko Hriberšek

vabilo_mov01

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: XIII. pohod in slovesnost v spomin Toniju Mrlaku Vabljeni na pohod in prireditev ob treh praznikih, 2024 Vabljeni na redni letni zbor OZVVS Velenje 2024 Vabljeni na proslavo ob 80-LETNICI PRIHODA XIV. DIVIZIJE Vabljeni na proslavo ob 55-letnici TO Slovesnost ob Dnevu suverenosti na Ptuju Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje Slovesnost ob 32. letnici prvega prebeglega helikopterja JLA Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti
dan upora proti okupatorju

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!