Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo in častnikov ob 30.letnici samostojnosti

0 Komentarji
828
09 jun 2021

Zveza veteranov vojne za Slovenijo, Združenje Sever in Zveza slovenskih častnikov Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Velenje organizirajo vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 1991 in častnikov ob 30-letnici samostojnosti Slovenije, ki bo v soboto, 12. junija, med 11. in 17. uro na Visti - prireditveni prostor ob Velenjskem jezeru. V programskem delu bodo nastopili Garda Slovenske vojske ter policijski in vojaški orkester, obiskovalci pa si bodo med drugim lahko ogledali tudi prikaze vaj s policijskimi psi in helikopterji ter tehnični zbor vojske in policije. Častni pokrovitelj dogodka je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol.

Prireditev se bo začela ob 11. uri s krajšo slovesnostjo, na kateri bo prisotne pozdravil župan Mestne občine Velenje Peter Dermol, zbrane pa bodo nagovorili predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze policijskih veteranskih društev Sever dr. Tomaž Čas in predsednik Zveze slovenskih častnikov dr. Alojz Šteiner.

V okviru spremljevalnega programa bosta s 45-minutnim koncertom nastopila Policijski orkester in Orkester Slovenske vojske. Za obiskovalce bodo prav gotovo zanimivi prikazi reševanja s policijskim helikopterjem, vaje s psi in gašenje s helikopterjem Slovenske vojske. Zainteresirani se bodo lahko preizkusili tudi v lokostrelstvu ter pridobili informacije o vojaških poklicih. Na ogled bosta postavljena tehnični zbor vojske in policije z različnimi modeli lovskih letal in dronov ter drugo raznovrstno vojaško in policijsko opremo.

Vabljeni, da v soboto v Velenju s vseslovenskim srečanjem veteranov in častnikov skupaj zaznamujemo 30. obletnico osamosvojitve naše države!

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 09 junij 2021 09:11
Sorodne Novice: Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo RAZSTAVA - VOJNA ZA SLOVENIJO 1991 Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij 7. družabno in stanovsko srečanje praporščakov ZVVS Odpovedano vseslovensko veteransko srečanje Vabljeni na vseslovensko veteransko srečanje, VISTA Velenje Pogled vojnih veteranov 91 na trenutne razmere v Republiki Sloveniji 17. maj - Dan veteranov vojne 1991 Prevzem spominskega odlikovanja ob 30 letnici vojne za Slovenijo Vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 91
srečanje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!