Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju Golte razpis, objave in arhiva

LETO 2019

V soboto, 9. februarja 2019, smo izvedli 16.državno prvenstvo Veteranov in 25. državno prvenstvo Častnikov in podčastnikov ter pripadnikov SLO vojske v smučanju in streljanju na Golteh. V dobri organizaciji OZVVS Velenje, OZSČ Velenje v sodelovanju s SLO vojsko ter RTC Golte, je tekmovanje zaradi premalo snega na progi Beli zajec, potekalo na progi Blatnik. 

Skupaj 37 tekmovalnih ekip in 111 tekmovalcev se je tekmovanja tako, kot vsako leto, lotilo zelo tekmovalno in zavzeto. Tekmovanje je potekalo v skladu s planom, brez poškodb in v tekmovalnem vzdušju.Rezultati smučanja in streljanja na Moravi, so določili zmagovalce ekipno, ki smo jih razglasili na terasi hotela GOLTE. Najboljše ekipe so dobile pokale in medalje za dosežena prva tri mesta. Najboljši med najboljšimi pa prehodne pokale ZVVS in ZSČ.

olte 2019

Veliko gostov, prijetno druženje in tekmovalni duh, so pripomogli k dobri izvedbi tekmovanja, z željo, da se naslednje leto zopet vidimo, seveda v boljših snežnih razmerah, drugače pa v lepem vremenu in prijetnem vzdušju.

Na prireditvi –tekmovanju so bili prisotni tudi novinarji-PRESS in lokalna TV VTV!

Golte 2019

Podpredsednik OK-DP GOLTE 2019  
Hriberšek Zdenko

Rezultati smučanja in streljanja na 25 DP ZSČ in 16. DP ZVVS, beri več...
Ekipni rezultati veterani SV 2019, beri več...
Ekipni rezultati časnikov SV in slovenske vojske, beri več...
Rezultati ekip SV 2019, beri več...

Fotogalerija


LETO 2018

Za nami je uspešna organizacija in izvedba 15. DP Veteranov in 24. DP Častnikov in podčastnikov v smučanju in streljanju na progi Beli Zajec, ki smo ga pod pokroviteljstvom ZVVS in ZSČ izvedli  na GOLTEH v sodelovanju z SLO vojsko in RTC Golte . Kljub obilnim snežnim padavinam nam je uspelo izpeljati po dolgih letih na progi -Beli Zajec !
Skupaj se je tekmovanja udeležilo 108 tekmovalcev in nekaj tekmovalk in sicer 14 ekip Veteranov in 22 ekip iz SLO vojske in OZSČ.V izvedbi in organizaciji veteranov OZVVS Velenje in OZSČ Velenje smo tekmovanje ob logistični podpori SV ,predvsem 20. PEHPOL iz Celja izvedli brezhibno na zadovoljstvo vseh tekmovalcev in tekmovalk in zadovoljstvo vseh sodelujočih ter prisotnih gostov .
Poleg tekmovanja je potekalo prijetno druženje ,izmenjava izkušenj iz stroke ,vojnega časa iz Osamosvojitvene vojne za SLO -leta 1991,kakor tudi doživljanja današnjega časa ,odnosa do Veteranov in preživljanja življenjskih izkušenj...

REZULTATI 15 .DP  ZVVS
1. mesto in prehodni POKAL za leto 2018
EKIPA PVD Sever za Celjsko območje ( Darko Repenšek ,Vili Bezjak,Peter Kodrun )
2. mesto
EKIPA OZVVS Zasavje I. ( Oto Špilar, Mitja Hacin ,Marjan Jamšek )
3. mesto
EKIPA OZVVS Zasavje II. (Dušan Senčar ,Matjaž Hacin ,Bojan Bezgovšek )

Podpredsednik OK -GOLTE -2018
Hriberšek Zdenko

Scan_0001 Scan_0001 Scan_0001 Scan_0001 Scan_0001 Scan_0001 

LETO 2017

V skladu z načrtovanim Planom dela OZVVS Velenje za leto 2017, smo v soboto, dne 4.2.2017 na RTC Golte izvedli 14. DP v smučanju in streljanju. Zaradi pomanjkanja snega smo smučanje izvedli na progi Blatnik in streljanje v MORAVI pod pokroviteljstvom GŠ SLO vojske, ZVVS in ZSČ v izvedbi OZVVS Velenje, OZSČ Velenje in RTC GOLTE. 

Skupaj je nastopilo 33 ekip in 2 posamezno. Na 14. DP je nastopilo 14 Veteranskih ekip. Na tekmovanju so bili prisotni vidni predstavniki SLO vojske, ZVVS, ZSČ in drugi …

Zdrav duh v zdravem telesu pa še rezultati najboljših:
1. mesto: OZVVS Tržič
Joško Kuhel, Meglič Marjan, Bogataj Dušan
Medalje, pokal in prehodni pokal
2. mesto: OZVVS Zasavje I
Hacin Mitja, Jamšek Marjan, Špilar Oto
Medalje, pokal
3. mesto: OZVVS Mežiška dolina II
Gorenšek Matjaž, Praznik Uroš, Zapečnik Blaž
Medalje, pokal

Poleg tekmovanja je bilo veliko druženja in spominov, z zagotovilom, da se drugo leto zopet vidimo!
Čestitke tudi ekipi OZVVS Velenje, ki je na DP sodelovala!

Rezultati SV v smučanju in streljanju 2017
Ekipni rezultati Veterani SV 2017
Ekipni rezultati Časnikov SV 2017
Rezultati po ekipah SV 2017
Najstarejša ekipa SV 2017

DP-GOLTE-2017...Veterani-011

DP-GOLTE-2017...Veterani-011

DP-GOLTE-2017...Veterani-011

DP-GOLTE-2017...Veterani-011


LETO 2016

13. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju (6. februarja 2016, Golte)

V skladu z letnim planom dela OZVVS Velenje za leto 2016, smo tako kot vsako leto tradicionalno izvedli državno prvenstvo veteranov in častnikov v smučanju in streljanju na Golteh, v soboto, 6.2.2016. Da je tekmovanje tradicionalno, pove tudi, da je bilo to 22. DP častnikov in 13. DP veteranov. Organizacijo tekmovanja je tako kot vsako leto prevzela ZVVS in ZSČ pod pokroviteljstvom general štaba slovenske vojske in v izvedbi OZVVS Velenje in OZVČ Velenje in RTC Golte.

Priprave so potekale v skladu s planiranimi aktivnostmi pod budnim nadzorom OK Golte 2016, ki ga je vodil Dušan Ajtnik. Dolgoletne izkušnje vseh, ki so v OK sodelovali, so bile v pripravah, tako kot vsako leto, dober obet za dobro izpeljano tekmovanje.

Snežne razmere in toplo vreme sta botrovala, da je tekma v smučanju potekala na progi Blatnik, namesto na tradicionalni progi Beli zajec. Tekmovanje je bilo izvedeno pod pogoji, ki so bili objavljeni v razpisu. Pri izvedbi tekmovanja, predvsem v streljanju z MK puško in prevozi tekmovalcih, je potrebno posebej izpostaviti, da je to zelo dobro pripravila SLO vojska.

V skladu z načrtovano časovnico, smo tekmovanje izvedli, kakor tudi podelitev najboljšim ekipam medalje, pokale, kakor tudi prehodni pokal za osvojena mesta. Razglasitev rezultatov za tekmovanje ekip je bila izvedena posebej za veterane, časnike, žensko ekipo in najstarejšo ekipo.

Prireditvi so prisostvovali in bili udeleženi pri razglasitvi rezultatov in podelitvi priznaj, tudi ugledni gostje in sicer ministrica za obrambo ga. Andreja Katič, predsednik ZSČ gen. major dr. Alojz Steiner, pomočnica NGŠ SV brigadirka Alenka Ermenec, poveljnik 72. Brigade SV brigadir Franc Koračin, poveljnik vojašnice Franc Rozman Stane polkovnik Boštjan  Močnik, poveljnik ZŠP major Zdenko Terpin, polkovnik Miha Butara, predstavniki lokalne skupnosti MO Velenje Brodnik Tone, predstavniki medijev in mnogi drugi.

Po končanem tekmovanju in razglasitvi rezultatov po tekmovanju se je nadaljevalo prijetno druženje ob glasbi in pustnih maskah,ter obujanje spominov ob 25. obletnici naše samostojnosti. 

Žal se je udeležbe opravičil  predsednik gen. Ladislav Lipič, ki ga je v svojem pozdravnem govoru ZVVS opravičil major Zdenko Terpin.

Vsi so izrazili veliko zadovoljstvo in priznanje organizaciji in izvedbi DP veteranov in časnikov na Golteh, v prepričanju, da se drugo leto ponovno vidimo.

Foto galerija Golte 2016
Vstopi...
Rezultati Golte 2016
Vstopi...

LETO 2015

12. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju (7. februarja 2015, Golte)

IMG_B70D80-926F61-C3252B-8AB3D4-C712B0-565DF8

Za nami je uspešno izvedeno 21. državno prvenstvo častnikov in 12. državno prvenstvo veteranov v smučanju in streljanju na Golteh. Tekmovanje je potekalo v pravem tekmovalnem duhu z obilico dobre volje v prijetnem vremenu in druženju.

Skupaj tekmovalo 117 tekmovalcev in sicer:
19 ekip častnikov in SLO vojske
11 ekip veteranov in PVDS
1 ekipa OZSČ Laško ženske
Skupaj 31 ekip od 39 prijavljenih

REZULTATI PO KATEGORIJAH GLEDE NA RAZPIS:

Ekipno veterani:
1. mesto: PVDS Celje I.
2. mesto: OZVVS Zasavje I.
3. mesto: OZVVS Mežiška dolina I.

Ekipno častniki in SLO vojska
1. mesto: 670. LOG I.
2. mesto: 15. PVL SLO
3. mesto: Kungota, Pesnica, Šentilj

Ženska ekipa:
1. mesto: OZSČ Lašk o

Najstarejša ekipa:
OZSČ Ljubljana I.

Prehodni pokal veteranov je osvojila PVDS Celje I.

LETO 2014

11. državno prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju Golte 2014

KLJUB SNEŽNI UJMI IN ŽLEDU – DP- »GOLTE 2014«

DP-VETERANI-Golte-14 002 Tako kot vsako leto smo tudi konec leta 2013 začeli priprave na izvedbo DP. Veteranov in častnikov, ki ga vsako leto tradicionalno organiziramo na RTC Golte.
Ne glede na zahtevne in do veteranov neprijazne čase smo upoštevali, da je eno od poslanstev ZVVS in njenih članov medsebojno druženje in športna srečanja tako na državnem kot na lokalnem nivoju.

Priprave na DP Golte so potekale v skladu s Planom dela OK – Golte – 2014 ne glede na zelene – nezasežene proge in na koncu oziroma pred izvedbo tekme s pravo naravno katastrofo zaradi obilnih snežnih padavin in žledu v Sloveniji. Zaradi pomoči SV ogroženim področjem je bila udeležba ekip nekoliko manjša, kot pretekla leta. Zato so bili pripadniki SV in drugi, ki so ali bodo sodelovali pri odpravi naravne katastrofe na različnih področjih v Sloveniji s strani slavnostnih govornikov na podelitvenih prostoru deležni posebne pozornosti.

V organizaciji ZVVS in ZSČ pod pokroviteljstvom GŠ SV smo uspešno v organizaciji OZVVS Velenje in OZSČ Velenje izvedli 11. DP Veteranov in 20. DP častnikov in podčastnikov v smučanju in streljanju na Golteh.

V zgodnjih jutranjih urah se je v Žekovcu na podlagi razpisa prijavilo 26 ekip ( 13 ekip Veteranov; 2 ekipi PVD Veterani SEVER; 9 ekip častnikov in 2 ekipi SV) skupaj 75 tekmovalcev s spremljevalci in se podalo na ogled proge Beli zajec in strelišča v Moravi. Vsi tekmovalci so s svojim pristopom k tekmi od opreme pa tako naprej dajali vtis, da ne želijo prepuščati razplet tekme slučaju ampak jo resno jemljejo.

Vožnjo zastav pred pričetkom tekmovanja si je ogledalo preko 20 gostov, ki so se odzvali vabilu organizatorja.

Dobra organizacija in izvedba tekmovanja s strani območnih organizacij veteranov in častnikov Velenje in pohvalna mnenja gostov ter sodelujočih tekmovalcev sta ob prijetnem tekmovalnem duhu in vzdušju potrdila pravilno odločitev za organizacijo in izvedbo tekme.

V skladu z razpisom in pravili tekmovanja so bili doseženi naslednji rezultati ter podeljeni pokali in medalje.

UVRSTITVE EKIPNO ČASTNIKI:
•    1. mesto:  670 LOG B. SLO. vojske iz Slovenske Bistrice
•    2. mesto: OZSČ Laško
•    3. mesto: OZSČ Zagorje ob Savi

UVRSTITEV EKIPNO VETERANI:
•    1. mesto: PVD Sever za Celjsko območje SEVER
•    2. mesto:  OOZVVS Spodnje Savinjske doline
•    3. mesto: OZVVS Zasavje II

Zmagovalnima ekipama so podeljena tudi prehodna pokala. Ob jubilejni 20 obletnici organizacije in izvedbe  DP. na Golteh je ZSČ na predlog OK Golte 2014 podelila jubilejno priznanje tistim veteranom in častnikom, ki so največ prispevali pri izvedbi tekmovanj v preteklih letih. Zaradi nepravilne vožnje so bile diskvalificirani dve ekipi. Dežurna zdravstvena služba ni imela dela, saj ni bilo poškodb. Ob gostoljubju RTC Golte so se udeleženci in ostali gostje ter spremljevalci odpravili v dolino trdno odločeni, da se tekmovanja naslednje leto udeležijo. Organizacijo in izvedbo tekmovanja je bila dobro medijsko podprta. Še enkrat več smo dokazali, da znamo stopiti skupaj tako, kot je potrebno in takrat ko je to potrebno.

Po tekmovanju smo se odpravili v dolino, da vsak po svojih močeh prispevamo in kljubujemo posledicam zimske ujme.

Tekmovalcem čestitamo!
Veteranski pozdrav!

Rezultati:

( pdf dokumenti)
Ekipni rezultati Veterani Golte 2014
Ekipni rezultati Častniki Golte 2014
Ekipni rezultati Golte 2014 - moški
Rezultati smuka Slo. vojske Golte 2014