Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Zaključno poročilo tekmovanja v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh

0 Komentarji
177
12 feb 2024

Območno združenje Slovenskih častnikov Velenje in Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje sta že trideset let organizatorja prvenstva Slovenskih častnikov in Veteranov vojne za Slovenijo v smučanju in streljanju na Golteh. Generalni pokrovitelj je Generalštab Slovenske vojske ob pokroviteljstvu Zveze Slovenskih častnikov in Zveze veteranov vojne za Slovenijo.  
Jubilejno 30. prvenstvo v smučanju in streljanju z MK puško smo v zadovoljstvo vseh udeležencev, kljub pomanjkanju snega, izvedli v soboto, 10. 2. 2024, na Golteh.
Tekmovanja so se tudi letos udeležili poleg članov častniške in veteranske organizacije tudi pripadnice in pripadniki Slovenske vojske. 

Med 20. ekipami slovenskih častnikov je prvo mesto zasedla ekipa SV 16. CNKPZ, drugo mesto je zasedla ekipa SV 132. Gorski polk in tretje mesto ekipa SV 15 PVL.
Med 13. ekipami veteranov vojne za Slovenijo je prvo mesto zasedla ekipa PVD SEVER ZA Celjsko območje, drugo mesto ekipa OZVVS Zasavje in tretje mesto ekipa OZVVS Tržič.
Najstarejša ekipa je bila ekipa OZVVS Zgornja Gorenjska, katere člani so skupaj šteli 203 leta.

Med posamezniki so bili rezultat sledeči: prvo mesto je zasedel Potočnik Vladimir (ZSČ) iz ekipe SV 16. CNKPZ z rezultatom (smučanje in streljanje) 11,31. Drugo mesto je dosegel Golob Ozvald (ZVVS) iz ekipe OZVVS Dolenjska z rezultatom (smučanje in streljanje)  11,76 in tretje mesto je dosegel Kodrun Peter (ZVVS) iz PDV Sever za Celjsko območje z rezultatom (smučanje in streljanje)  13,14.

Med 33. ekipami, ki so tekmovale v letošnjem letu, so bile dosežene naslednje uvrstitve: prva je bila ekipa OZVVS Dolenjske v sestavi: Ozvald Golob, Dušan Piškurič in Jože Udovč. Drugo mesto je osvojila ekipa SV LOGBR v sestavi: Jure Ferbežer, Jože Ropret in Tina Brajnik. Tretje mesto je osvojila ekipa SV 45. CGBV v sestavi: David Bizjak, Srečko Slabe in Klemen Rožnik. 

Na 3. memorialu Rudija Ževarta so bili zmagovalci: prvo mesto je dosegel Jure Aleš SV 132. gorski polk, drugo mesto Ozvald Golob OZVVS Dolenjska in tretje mesto Vladimir Potočnik SV 16. CNKPZ. 

Ob velikem jubileju, 30. letnici tekmovanj častnikov, veteranov in pripadnikov SV sta območni organizaciji ZSČ in ZVVS Velenje izdali ZBORNIK s pregledom 30 letnega dogajanja na Golteh.

V imenu članov Organizacijskega odbora se zahvaljujem članom Častnega organizacijskega odbora, načelniku Generalštaba Slovenske vojske generalpodpolkovniku Robertu Glavašu, predsedniku ZSČ generalmajorju Dobranu Božiču, predsedniku ZVVS generalmajorju Ladislavu Lipiču, polkovniku Gregorju Hafnerju, poveljniku 72. Brigade SV, podžupanu Mestne občine Velenje Janezu Melanšku, podžupanji občine Šmartno ob Paki, Marjanci Rogel Peršič, predsednici KoDVOS Velenje Andreji Katič, ki so s svojo prisotnostjo  potrdili in počastili 30. letnoco druženj in tekmvanj na Golteh.
Prijazna zahvala gre tudi direktorici Golte d.o.o., gospe Suzani Srdić, ki nam vsako leto omogoča izvedbo tega tekmovanja. Zahvaljujemo se tudi vsem donatorjem, da so pripomogli k izdaji Zbornika, pregledu v besedi in sliki 30 letnega smučanja in streljanja z MK puško na Golteh.

Častniški in veteranski pozdrav!

Srečko Gračner,
predsednik Organizacijskega odbora Golte 2024

Končni rezultati tekmovanja.
Rezultati ZVVS - EKIPNO
Rezultati ZSČ - EKIPNO
Rezultati ZSČ in ZVVS - EKIPNO
Rezultati ZSČ in ZVVS - posamično
Rezultati - najstarejša ekipa
Rezultati 3. Memorial Rudija Ževarta

Častni-odborČastni odbor

Družina ŽevartDružina Ževart

Ekipa na streliščuEkipa na strelišču

Ladislav Lipič in Andreja KatičLadislav Lipič in Andreja Katič

Objava-rezultatovObjava rezultatov

Organizacijski-odbor-GOLTE-2024Organizacijski odbor GOLTE 2024

Podpora-SVPodpora SV

Pregled-zadetkovPregled zadetkov

Priprava-pred-streljanjemPriprava pred streljanjem

StrelciStrelci

Vrnitev-v-hotelVrnitev v hotel

Zbor-v-zekovcuZbor v Žekovcu

0.0
Zadnja posodobitev: torek 13 februar 2024 11:50
Sorodne Novice: Poročilo o skupščini OZVVS Velenje z dne 22. 3. 2024 Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Sporočilo za javnost: Obsojamo nedostojno ravnanje z državnimi simboli Simbolno državno prvenstvo v smučanju in streljanju »Golte 2021« Razpis 17. državnega prvenstva ZVVS v smučanju in streljanju, Golte 2020 Poročilo o strokovni ekskurziji v Ljubljano XVII. memorial Jožeta Ervina Prislana v streljanju z MK puško Razpis 16. državnega prvenstva ZVVS v smučanju in streljanju, Golte 2019 Uspešna organizacija in izvedba 15. DP ZVVS in 24. DP ZSČ v smučanju in streljanju Razpis 15. državnega prvenstva ZVVS v smučanju in streljanju, Golte 2018
Rezultati

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!