Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Ob 25. obletnici samostojne Slovenije

0 Komentarji
1443
18 jul 2016

Spoštovani vojne veteranke in veterani, člani predsedstva ZVVS, predsedniki in sekretarji Območnih združenj ZVVS!

Tudi na ta način se vam želim zahvaliti za ogromno dela, vloženega v priprave in izvedbe številnih prireditev in slovesnosti v počastitev 25. obletnice samostojne Slovenije. V svojih nastopih sem tako sam kakor tudi drugi govorniki in nastopajoči posebej poudarjal pomen tega, po mojem mnenju velikega in pomembnega praznika in izpostavljal prispevek vseh, ki so stopili v bran odločitve slovenskega naroda in nedvomno so bile priprave na oborožen odpor in sam oborožen odpor odločilnega pomena. Imeli smo zgodovinsko priložnost sodelovati v zaključni fazi osamosvajanja svoje države in smo to priložnost opravili z odliko! Zato je prav, da se ob tem jubileju spominjamo tudi vseh tistih, ki so za našo samostojnost dali svoja življenja.

Spominjajmo se jih s spoštovanjem in globoko hvaležnostjo!

V nadaljevanju, torej v drugi polovici letošnjega leta, bomo nadaljevali z našimi načrtovanimi nalogami, ki jih bomo realizirali tudi v sodelovanju z drugimi veteranskimi organizacijami. Lotiti se bomo morali nekaterih nekoliko bolj neprijetnih, pa zato nič manj pomembnih nalog. Na letos že drugem posvetu s predsedniki in sekretarji ter člani predsedstva bomo spregovorili o tem, kakšno veteransko organizacijo želimo v prihodnosti. Pojavljajo se nekateri odkloni od v našem Statutu zapisanih načel in vrednot, kar postaja moteče ter meče slabo luč na vojne veterane in veteranstvo nasploh. Čaka nas težavno delo tudi glede načrtovanih sprememb določil Zakona o vojnih veteranih. Na pogovoru s Predsednikom Vlade RS dr. Mirom Cerarjem smo ga seznanili s težavami glede financiranja naše dejavnosti iz državnega proračuna, nepravilnostmi pri podeljevanju statusa društva, ki deluje v javnem interesu na področju vojnih veteranov ter o doseženi ravni odprave krivic, povzročene z ZUJF.

Skratka, čaka nas veliko pomembnega dela, ne moremo in ne smemo dovoliti, da se ponovno zgodi nekaj, kar bi prizadelo vojne veteranke in veterane. Razčiščevanje dogodkov iz priprav na osamosvojitveno vojno ter iz same vojne poteka dovolj dobro in zato ne smemo dopustiti nadaljnjega potvarjanja in lastninjenja zaslug. Zato pričakujem vašo večjo zavzetost pri predstavljanju teh aktivnosti slovenski javnosti, bodisi na vaših in tudi spletni strani ZVVS kakor tudi z oglašanjem v pismih bralcev ter javnimi izjavami za medije.

Spoštovane veteranke in veterani, še enkrat se vam zahvaljujem za vaše opravljeno delo ter vam in vašim bližnjim želim lepe počitnice in prijeten počitek z željo, da skupaj nadaljujemo uresničevanje našega veteranskega poslanstva - ohranjanja spomina na osamosvojitveno vojno, ohranjanje miru ter načela poštenosti in pravičnosti!

Ladislav Lipič
Predsednik

0.0
Zadnja posodobitev: ponedeljek 22 avgust 2016 12:23
Sorodne Novice: Aktivnosti ob Dnevu Rudolfa Maistra in ob 100. obletnici konca prve svetovne vojne Proslava ob 50 letnici od ustanovitve TO Republike Slovenije Vabilo na proslavo ob 50. letnici Teritorialne obrambe Slovenije Vabljeni na okroglo mizo »Pobuda Zveze borcev Slovenije za prepoved nacističnih in fašističnih simbo Vabljeni na pohod po poteh "BRANITELJEV SLOVENIJE" KOG - Središče ob Dravi Mladinski svet Slovenije razpisuje natečaj Prostovoljec leta Vloga TO v procesu osamosvajanja Slovenije - njenih 49 let Projekt PO POTEH OBRAMBE SAMOSTOJNOSTI REPUBLIKE SLOVENIJE 19. odprto državno prvenstvo ZSČ Slovenije v preciznem streljanju s pištolo velikega kalibra Slovesnost ob 25. obletnici osamosvojitve pri spominskem obeležju Golte
obletnica

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!