Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Tradicionalno strelsko tekmovanje s puško M-48 v letu 2018 za člane veteranskih in domoljubnih zvez

0 Komentarji
1771
16 feb 2018

V Slovenski vojski (SV) z organiziranjem in izvedbo strelskih aktivnosti in tekmovanj spodbujamo pripravljenost državljanov za vojaško obrambo, krepimo domoljubja in izvajamo promocijo Slovenske vojske.

V letu 2018 bomo izvedli že tradicionalno strelsko tekmovanje s puško M-48. Razpis tekmovanja je že objavljen na e-portalu Slovenske vojske z letošnjimi termini in kontaktnimi osebami, ki ste nam jih posredovali za posamezna območja. Radi bi še enkrat poudarili, da se prva raven strelskega tekmovanja prične že 10. marca na območju Murske Sobote, nadaljuje 17. marca na območju Ljubljane in potem strnjeno do 21. aprila, ko se predvidoma zaključi prva raven tekmovanja še za preostalih šest območij na določenih streliščih (priloga A).

Pozivamo vas, da pričnete v vaših okoljih in na svojih e-portalih z obveščanjem svojih članov, simpatizerjev in predvsem mladih državljanov Republike Slovenije, kateri so lahko potencialni kandidati za vstop v Slovensko vojsko kot poklicni ali kot rezervni pripadniki ter sočasno predstavljajo »podmladek« vaših društev in zvez.

Zavedajmo se pomena čim večje angažiranosti mladih in ostalih udeležencev na strelskem tekmovanju prve ravni, saj v drugo raven gre lahko le pet najboljših ekip z vsakega območja. V prilogi A so kontakti organizatorjev posamičnih strelskih tekmovanj, s katerimi se povežite in aktivno sodelujte pri varni in kvalitetni izvedbi tekmovanja na vseh treh ravneh. Z obveščanjem in pobiranjem prijav pričnite takoj in jih posredujte organizatorju tekmovanja do zadnjega ponedeljka do 15. ure v tednu izvedbe tekmovanja.

Glede na izkušnje z dosedanjih tekmovanj in strmenju po čim boljših pogojih tekmovalcev na strelišču, ima organizator možnost, da v četrtek pred sobotnim ali petkovim tekmovanjem obvesti vse udeležence o prestavitvi tekmovanja zaradi morebitne slabe vremenske napovedi ali zasedenosti strelišča s strani SV.

Območje Celje izvaja tekmovanje prve ravni na strelišču Pečovnik, za katerega velja omejitev prepovedi streljanja med vikendi. Nahaja se južneje na tem območju, kar pomeni da je tekmovalcem iz Koroške bolj oddaljeno. Predlog, da tekmovanje prve ravni prestavimo na civilno strelišče Agnes pri Trbovljah je izvedljivo, vendar bi se s tem Korošcem pot do strelišča še bistveno podaljšala. V izdelavi je Balistična varnostna ocena strelišča Agnes, katera je potrebna za nemoteno delovanje SV na omenjenem strelišču. Pričakujte vabilo organizatorja tekmovanja za pomoč pri nastrelitvi pušk M-48, katere boste uporabljali na tekmovanjih.

V primeru nejasnosti ali želji po dodatnih informacijah prosim pišite ali pokličite na bojan.hocevar@mors.si, tel. št. 040 464 049 ali 01 759 4401.

S spoštovanjem.
Pripravil:
Vprap Bojan Hočevar
VPČ za sodelovanje s CO

Podpolkovnik
Branko Tušar
načelnik oddelka

Več na uradni strani Slovenske vojske

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Članek iz časnika Večer Zaključno poročilo tekmovanja v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Predsednika veteranskih organizacij ZVVS in ZPVD Sever o stavkah, ki pretresajo Slovenijo Dan suverenosti - vabljeni na srečanje veteranskih organizacij Ribiško tekmovanje na Šmartinskem jezeru 35. srečanje borcev, planincev in veteranskih društev ter združenj, Graška Gora 2022 Vabljeni na 35. srečanje borcev, planincev in veteranskih društev ter združenj, Graška Gora 2022 Ribiško tekmovanje 2021, Šmartinsko jezero 34. srečanje borcev, planincev in veteranskih društev ter združenj, Graška Gora 2021
streljanje

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!