Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Memorial Jožeta Ervina Prislana "MJEP" v soorganizaciji z SD Dolič in OZSČ Velenje

Leto 2023

XX. memorial Jožeta Ervina Prislana v streljanju z MK puško

V organizaciji Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje in Območnega združenja slovenskih častnikov Velenje je 28. oktobra na strelišču v Doliču  potekal 20. jubilejni memorial Jožeta Ervina Prislana, ki je bil letos simbolnega pomena in ga vsako leto pripravljamo v spomin na človeka, ki je bil ves čas delovanja povezan z nalogami in s funkcijami na področju obrambnih priprav in obrambi domovine. Memorial je potekal s streljanjem z malo kalibrsko serijsko puško , položaj leže, s petimi poskusnimi streli in desetimi streli za oceno.

Kljub zahtevnim vremenskim razmeram, zaradi močnega dežja je bilo tekmovanje celo prekinjeno, so  strelci dosegali odlične rezultate. Prve tri ekipe je ločevalo le nekaj točk. Na koncu se je ekipne zmage veselila ekipa OZVVS Velenje v postavi Goličnik, Hudales in Slatinek. Medalje in pokale sta podelila predsednika obeh združenj, Srečko Ramšak in Srečko Gračner. Po končani razglasitvi in podelitvi smo tekmovalni del zaključili z okusno malico. 

Predstavniki organizatorja, smo kot vsako leto, položili tudi spominsko cvetje na grob poveljnika 89. OŠTO Velenje Ervina Jožeta Prislana.

XX PRISLANOV MEMORIAL rezultati

Beri več...


Leto 2022

XIX. memorial Jožeta Ervina Prislana v streljanju z MK puško

V organizaciji Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje in Območnega združenja slovenskih častnikov Velenje je 12. novembra v Velenju potekal 19. memorial Jožeta Ervina Prislana, ki je bil letos simbolnega pomena in ga vsako leto pripravljajo v spomin na človeka, ki je bil ves čas delovanja povezan z nalogami in s funkcijami na področju obrambnih priprav in obrambi domovine. Memorial je potekal s streljanjem na elektronske tarče z zračno puško standard, stoje, na strelišču Mrož v Velenju v izvedbi članov strelske družine Mrož. 

Strelci in strelke so dosegli dobre rezultate in bili nagrajeni z priložnostnimi medaljami in pokali. Priznanja je na povabilo organizatorja podeljevala Andreja Katič, predsednica KODVOS Velenje ter predsednik Pokrajinskega odbora za Štajersko, Dare Sevšek. Po končanem uradnem delu Memorialnega tekmovanja smo udeleženci prisluhnili predstavitvi nastanka SC 91 in Parka državnosti, ki ga je podal Miran Ahtik. Druženje smo zaključili s pripravljenim golažem in pokušino Martinovega vina.
Predstavniki organizatorja, so kot vsako leto, položili spominsko cvetje na grob poveljnika 89. OŠTO Velenje

Rezultati, več..

Beri več...


Leto 2021

XVIII. memorial Jožeta Ervina Prislana v streljanju z MK puško

V organizaciji Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Velenje in Območnega združenja slovenskih častnikov Velenje je 6. novembra v Velenju potekal 18. memorial Jožeta Ervina Prislana, ki je bil letos simbolnega pomena in ga vsako leto pripravljajo v spomin na človeka, ki je bil ves čas delovanja povezan z nalogami in s funkcijami na področju obrambnih priprav in obrambi domovine. Memorial je potekal s streljanjem na elektronske tarče z zračno puško standard, stoje, na strelišču Mrož v Velenju, in v izvedbi članov strelske družine Mrož.

Beri več...


Leto 2019

XVII. memorial Jožeta Ervina Prislana v streljanju z MK puško

V soboto, 12. oktobra 2019 je na strelišču Strelske družine Dolič potekalo strelsko tekmovanje z malokalibrsko puško za XVII. memorial Jožeta Ervina Prislana. Tekmovanja se je udeležilo 10 ekip (OZVVS Celje, Velenje, Šoštanj, Šmarje, Ptuj, SDV Kamnik, ZSČ Velenje in Sp. Savinjska dolina). Člani OZVVS in OZSČ Velenje (10) pa so za prehodni pokal tekmovali tudi posamezno. 

Ob pričetku je tekmovalce nagovoril predsednik OZVVS Velenje Zdenko Brložnik. Obudil je spomin na poveljnika Jožeta Ervina Prislana in njegove zasluge v osamosvojitveni vojni na območju, kjer je deloval 89. OŠTO. Z minuto molka smo počastili spomin na vse tiste, ki so svoja življenja dali v osamosvojitveni vojni za Slovenijo leta 1991.

Ekipe so lahko tekmovale z lastnim orožjem, z malokalibrsko puško brez optike. Položaj streljanja je bil leže, brez naslona, na razdalji 50 m. Na tekmi so lahko tekmovalci streljali dvakrat po 10 strelov v 2 tarči za MK puške R-16.

Rezultati ekipnega tekmovanja:

1. mesto: OZVVS Celje (525 točk)
2. mesto: OZVVS Velenje (501 točk)
3. mesto: SDV Kamnik 1 (500 točk)

V tekmovanju za prehodni pokal članov OZSČ in OZVVS Velenje pa so slavili:

1. mesto: Slatinek Viktor (172 točk)
2. mesto: Hudales Martin (165 točk)
3. mesto: Hrovat Milan (164 točk)

Razglasitvi rezultatov je sledilo druženje.

Beri več...


Leto 2018

Uspešno izvedli strelsko tekmovanje z MK puško za XVI. memorial JEP

V soboto, 6. Oktobra, smo na strelišču SD Dolič izvedli tradicionalni XVI. Memorial Jožeta Ervina Prislana, ki smo ga letos posvetili tudi 50. Letnici od ustanovitve TO Slovenije. Na otvoritveni slovesnosti smo predstavili življenjepis Jožeta Ervina Prislana in njegovo vlogo, kot poveljnika 89.Območnega štaba TO Velenje. 

Tekmovalce so poleg organizatorjev OZVVS Velenje, pozdravili tudi predsednik SD Dolič in vodja tekmovanja , Ivan Sevčnikar. Pozdravne besede dobrodošlice v imenu občine Mislinja, je izrekla tudi podžupanja Andreja Oder. Z minuto molka smo počastili spomin na vse tiste, ki so svoja življenja dali v osamosvojitveni vojni za SLO leta 1991. V protokolu organizacije memoriala je sodelovalo tudi OZSČ Velenje in njen predsednik, Klemenčič Matjaž. Žal se kljub povabilu, memoriala ni udeležil sin Uroš Prislan, zaradi zadržanosti. 

Tekmovanje je potekalo v streljanju z MK puško v tekmovalnem duhu in brez zapletov ter pritožb. Vsi, ki so na memorial prišli, so zmagali, toda vseeno smo podelili pokale in medalje najboljšim ekipam in posameznikom, v skladu z razpisom. Čestitke najboljšim! Podelitev in tekmovalni duh ni vplival na prijetno druženje po podelitvi z zagotovilom, da se prvo soboto v oktobru 2019, zopet vidimo na XVII. MJEP in prav je tako.

Zapisal: predsednik OZVVS Velenje Hriberšek Zdenko


Leto 2017

V skladu z letnim Programom dela za leto 2017 smo skupaj z SD Dolič izvedli tradicionalni  memorial za pokal  Jožeta Ervina Prislana  in sicer že XV. po vrsti, ter posamično tekmovanje ZVVS Velenje, OZSČ Velenje.

Veliko prijavljenih ekip je pozdravljeno s strani OZVVS Velenje, župana občine Mislinja Bojana Borovnika, predsednika SD Dolič  Ivana Sevčnikarja. Po uvodnem pozdravu je predsednik OO Ramšak Srečko prebral in opisal delo in zasluge JEP. S počastitvijo vseh prisotnih ob položitvi spominske Ikebane (po tekmovanju položena na grob JEP - Jožeta Ervina Prislana na pokopališče – Podkraj pri Velenju), se je tekmovanje posamično in ekipno pričelo  pod budnim nadzorom vodje tekmovanja Oštir Franca  ter sodniki Martina Hudalesa in ostalih. 

DSC09664

Dobro razpoloženje ekip ob dobri organizaciji tekmovanja je prineslo dobre rezultate ob prijetnem tekmovalnem druženju vseh prisotnih. V času priprave rezultatov za razglasitev smo se okrepčali z dobro malico ob 13.uri pa razglasili rezultate ekipnega in posamičnega tekmovanja  za Pokale in medalje XV. MJEP.

Topel stisk rok in obljuba da se vsi vidimo naslednje leto - 1.vikend v oktobru 2018 na XVI .MJEP . DOBRODOŠLI !

Predsednik OZVVS Velenje,
Hriberšek Zdenko

Rezultati, več...
Fotogalerija, več...


Leto 2016

prislan

V organizaciji OZVVS Velenje in izvedbi Strelskega društva Dolič je bilo v soboto 8-10-2016 izvedeno tekmovanje ekipno in posamezno za MJEP . Nastopilo je dvanajst ekip in strelci v posamezni tekmi .Tekmovanja v streljanju z MK puško se je udeležil in imel pozdravni govor tudi naš predsednik ZVVS general Ladislav Lipič. V svojem nagovoru je poudaril svoje občutke v povezavi z nekdanjim sodelovanjem s pokojnim Jožetom Prislanom, kot nekdanjim sodelavcem v general štabu SLO vojske, kjer je bil Jože zadolžen za področje sanitete. Z uspešno izvedenim tekmovanjem in prijetnim druženjem ter obujanjem spominov na leto 1991 smo podelili pokale in medalje ter si obljubili da se naslednje leto vidimo na XV. MJEP . Spominsko obeležje – ikebano pa smo po koncu tekmovanja in druženja odnesli na njegov grob na pokopališče Podkraj pri Velenju. 

Hvala vsem ,ki so pri organizaciji in izvedbi XIV. MJEP sodelovali .

Predsednik OZVVS Velenje
Zdenko Hriberšek

Najboljši rezultati v ekipni razvrstitvi:

1. mesto ZVVS spodnja Savinjska dolina  517 krogov (Melanšek, Hanžič, Zagoričnik)
2. mesto ZVVS Kamnik  511 krogov (Uranič, Vrankar, Serša)
3. mesto ZVVS Celje 510 krogov (Guček, Jeram, Žgajner)

V posamični razvrstitvi je bil najboljši strelec Zagoričnik Alojz ZVVS spodnja Savinjska dolina z 176 krogi, drugi Melanšek Mladen ZVVS spodnja Savinjska dolina z 175 krogi, tretji pa Vrankar Zdravko ZVVS Kamnik z 174 krogi.
Istočasno je potekalo tekmovanje za najboljšega strelca OZVVS Velenje. Prvo mesto je dosegel Hrovat Milan, drugo mesto Hudales Martin in tretje mesto Zagožen Ivo.

Ogled fotogalerije, več ...
Rezultati, vsi...


Leto 2015

Območno  združenje  veteranov vojne za Slovenijo  Velenje in Območno  združenje  slovenskih častnikov  Velenje, v sodelovanju s strelskim društvom Dolič kot organizatorji za strelsko tekmovanje XIII. memorial JOŽETA ERVINA PRISLANA z MK  puško

Uspešno organizirali XIII. MJEP v letu 2015

Kot vsako leto, smo tudi letos organizirali in izvedli XIII. MJEP na strelišču v  Doliču v soorganizaciji OZSČ Velenje in strelske družine Dolič. Prijavilo se je 7 veteranskih ekip in 2 častniški. Tekmovanje se je izvedlo v skladu z vabilom in pravili Strelske zveze Slovenije. Rezultati streljanja kažejo na vrhunsko pripravljenost strelcev, kljub temu da so amaterji. Mogoče je malo manj prijavljenih ekip kot lani, zaradi natrpanosti urnikov na različnih področjih dela in življenja veteranov. 

Tako kot lani, oz. 3. leta zapored je tudi letos OZVVS Celje osvojilo nov prehodni pokal, to je uspelo tudi članom naše OZVVS Velenje Slatinik Viktorju – posamično. Po razglasitvi rezultatov ekipno in posamično ter podelitvi pokalov in medalj, smo nadaljevali s prijetnim druženjem, z zagotovilom, da se naslednje leto zopet vidimo.

Zahvala in čestitke vsem udeležencem tekmovanja, kakor tudi SD Dolič zaradi kvalitetne izvedbe streljanja

Program :

od 8.00 – 9.00 ure: Zbor udeležencev in prijava ekip
ob 9.00 uri: Pozdrav z osvetlitvijo spomina in namena tekmovanja za memorial Ervina Prislana; - Hriberšek Zdenko
ob 9.15 uri: Pričetek tekmovanja; -  Vodja tekmovanja: Oštir Franc, pomočnika vodje tekmovanja: Ramšak Srečko in Bauman Marko.
od 12:00- 13:00 ure:  Razglasitev rezultatov; -  Hriberšek Zdenko, vodja tekmovanja: Oštir Franc in pomočnika vodje tekmovanja Ramšak Srečko in Bauman Marko.

Priloga: Pravila tekmovanja XIII. memoriala Jožeta Ervina Prislana

Veteranski pozdrav!                            
Organizacijski odbor !

PRAVILA TEKMOVANJA za izvedbo strelskega tekmovanja XIII. memoriala JEP z MK puško

1.    Ekipa šteje 3 člane (člani ekipe morajo biti člani veteranske organizacije, častniške organizacije ali člani Policijskega veteranskega društva Sever, letnik 1970 ali starejši. Člani naj imajo izkaznice s seboj);
2.    Štartnina znaša 45 EUR na ekipo, spremljevalec 8 €;
-    člani OZVVS Velenje in OZSČ Velenje v posamični tekmi ne plačajo štartnine. V posamični tekmi sodelujejo samo člani OZVVS Velenje in OZSČ Velenje,
-    Ekipe in posamezniki prijavljeni na samem strelišču tekmujejo  za ekipami prijavljenimi  do 7. oktobra 2015; 
3.    Štartnina se  lahko plača tudi ob prijavi ekipe, 10.10.2015 med 8. in 9. uro na tekmovališču (strelišču SD Dolič),  sekretarki Tratnik Marijani.
4.    Ekipa lahko tekmuje z lastnim orožjem, z MK serijsko puško brez optike. Položaj streljanja –leže, razdalja 50 m brez naslona.
5.    Strelja se po pravilih strelske zveze Slovenije. Število preizkusnih strelov je neomejeno, za tekmo se strelja  dvakrat po 10 strelov v dve tarči za MK puške R-16. Čas streljanja je 20 minut.
6.    Dovoljena je uporaba: Rokavic, jopičev in pasu.
7.    Za tekmovalce, ki nimajo orožja in streliva je poskrbljeno na strelišču, za kar poskrbi SD Dolič.

Informacije o izvedbi treninga posameznih udeležencev v ekipi za tekmovanje je možno dogovoriti z Oštir Francem, SD Dolič (stroške, vezane na izvedbo treninga ne krije organizator tekmovanja). 

Bloke za malico in pijačo boste prejeli ob plačilu štartnine. 

NAGRADE

Pokale prejmejo prve tri uvrščene ekipe (vsak član zmagovalne ekipe pa prejme medaljo – zlato, srebrno, bronasto, glede na mesto uvrstitve). Mesto uvrstitve ostalih tekmovalnih ekip se razglasijo na strelišču.

Zmagovalna ekipa prejme prehodni pokal.

Za uvrstitve v streljanju z MK puško - posamezno prejmejo prvi trije najbolje uvrščeni tekmovalci medalje,  prvo uvrščeni pa prehodni pokal. Pritožbe so možne v roku 15 minut po objavi rezultatov na tekmovališču tekmovalni komisiji. Vse tekmovalce prosimo, da upoštevajo navodila vodje tekmovanja in pravil SD Dolič na strelišču ter poskrbijo za svojo osebno varnost in varnost drugih.

Veteranski pozdrav in veliko športne sreče!

Predsednik Organizacijskega odbora
Srečko Ramšak


Leto 2014

Na podlagi razpisa in v skladu z letnim Planom dela OZVVS Velenje smo izvedli tekmovanje za XII. MJEP v soorganizaciji SD Dolič in OZSČ Velenje. Tekmovanja se je udeležilo 10 ekip in 33 posameznikov.

Po otvoritveni slovesnosti in pozdravnem govoru predsednika OZVVS Velenje Hriberšek Zdenka ter predsednik organizacijskega odbora Ramšak Srečka , se je tekmovanje v organizaciji SD Dolič ter vodjem sodnikov Oštir Francem začelo. Tekmovanje smo izvedli brez nepredvidenih dogodkov v prijetnem in sproščenem vzdušju, kot je za veterane običajno . Tekmovalni duh je prinesel tako kot na vseh tekmovanjih nekaj adrenalina, zato je bilo tekmovanje še toliko bolj zanimivo.

Tekmovanje je potekalo ekipno in posamično , najboljši so dobili pokale in medalje. Podeljena sta tudi prehodna pokala ekipno in posamično. Najboljše uvrstitve ekipno so bile: 1. mesto OZVVS Celje, 2. mesto OZVVS Spodnja Savinjska dolina in 3. mesto OZVVS Velenje 1. Prvouvrščena ekipa je dobila v trajno last prehodni pokal, saj ga je osvojila tretjič. Med posamezniki skupaj je bil najboljši Kalšek Toni pred Viktorjem Slatinekom in Frece Slavkom. V domači konkurenci pa je zmagal Viktor Slatinek pred Milanom Hrovatom in Martinom Hudalesom. Tako si je Viktor Slatinek z osvojenim prvim mestom priboril prehodni pokal tekmovanja posamezno v trajno last.

Po razglasitvi rezultatov so se vsi prisotni organizatorju zahvalili za organizacijo in druženje z obljubo, da se drugo leto zopet vidimo. Ob zaključku prireditve smo se posvetili spominu na JEP in izkazali spoštovanja do spominske ikebane, ki smo jo položili na grob podpolkovnika Jožeta Ervina Prislana v Podkraju pri Velenju.

Rezultati...

Predsednik OZVVS Velenje,
Hriberšek Zdenko