Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Memorial Jožeta Ervina Prislana "MJEP" v soorganizaciji z SD Dolič in OZSČ Velenje

prislan

Leto 2016

Območno  združenje  veteranov vojne za Slovenijo Velenje, v sodelovanju s strelskim društvom Dolič V A B I T A v soboto, 8. oktobra 2016 v Dolič na ekipno strelsko tekmovanje za XIV. memorial JOŽETA ERVINA PRISLANA z MK  puško; sočasno bo potekalo posamezno tekmovanje za prehodni pokal za vse člane OZSČ Velenje in OZVVS Velenje

Program:

•    od 8.00 – 9.00 ure: Zbor udeležencev in prijava ekip
•    ob 9.00 uri: Pozdrav z osvetlitvijo spomina in namena tekmovanja za memorial Ervina Prislana; -Hriberšek Zdenko
•    ob 9.15 uri: Pričetek tekmovanja; -  Vodja tekmovanja: Oštir Franc, pomočnika vodje tekmovanja: Ramšak Srečko in Bauman Marko.
•    od 12:00- 13:00 ure: Razglasitev rezultatov -  Hriberšek Zdenko, vodja tekmovanja: Oštir Franc in pomočnika vodje tekmovanja Ramšak Srečko in Bauman Marko.

Po razglasitvi rezultatov  bo prijetno druženje, poskrbljeno bo za malico in pijačo. 

Prijave za tekmovanje v streljanju z MK puško – ekipno in posamezno naj člani OZSČ Velenje in OZVVS Velenje sporočijo do vključno ponedeljka, 03.10.2016, sekretarki Tratnik Marijani na e-mail: marijanatratnik@gmail.com.

V pričakovanju udeležbe Vas lepo pozdravljamo!     

- Tekmovanje bo ob vsakem vremenu – 

Veteranski pozdrav!                            
Zdenko Hriberšek
Predsednik OZVVS Velenje


Leto 2015

Območno  združenje  veteranov vojne za Slovenijo  Velenje in Območno  združenje  slovenskih častnikov  Velenje, v sodelovanju s strelskim društvom Dolič kot organizatorji za strelsko tekmovanje XIII. memorial JOŽETA ERVINA PRISLANA z MK  puško

Uspešno organizirali XIII. MJEP v letu 2015

Kot vsako leto, smo tudi letos organizirali in izvedli XIII. MJEP na strelišču v  Doliču v soorganizaciji OZSČ Velenje in strelske družine Dolič. Prijavilo se je 7 veteranskih ekip in 2 častniški. Tekmovanje se je izvedlo v skladu z vabilom in pravili Strelske zveze Slovenije. Rezultati streljanja kažejo na vrhunsko pripravljenost strelcev, kljub temu da so amaterji. Mogoče je malo manj prijavljenih ekip kot lani, zaradi natrpanosti urnikov na različnih področjih dela in življenja veteranov. 

Tako kot lani, oz. 3. leta zapored je tudi letos OZVVS Celje osvojilo nov prehodni pokal, to je uspelo tudi članom naše OZVVS Velenje Slatinik Viktorju – posamično. Po razglasitvi rezultatov ekipno in posamično ter podelitvi pokalov in medalj, smo nadaljevali s prijetnim druženjem, z zagotovilom, da se naslednje leto zopet vidimo.

Zahvala in čestitke vsem udeležencem tekmovanja, kakor tudi SD Dolič zaradi kvalitetne izvedbe streljanja

Program :

od 8.00 – 9.00 ure: Zbor udeležencev in prijava ekip
ob 9.00 uri: Pozdrav z osvetlitvijo spomina in namena tekmovanja za memorial Ervina Prislana; - Hriberšek Zdenko
ob 9.15 uri: Pričetek tekmovanja; -  Vodja tekmovanja: Oštir Franc, pomočnika vodje tekmovanja: Ramšak Srečko in Bauman Marko.
od 12:00- 13:00 ure:  Razglasitev rezultatov; -  Hriberšek Zdenko, vodja tekmovanja: Oštir Franc in pomočnika vodje tekmovanja Ramšak Srečko in Bauman Marko.

Priloga: Pravila tekmovanja XIII. memoriala Jožeta Ervina Prislana

Veteranski pozdrav!                            
Organizacijski odbor !

PRAVILA TEKMOVANJA za izvedbo strelskega tekmovanja XIII. memoriala JEP z MK puško

1.    Ekipa šteje 3 člane (člani ekipe morajo biti člani veteranske organizacije, častniške organizacije ali člani Policijskega veteranskega društva Sever, letnik 1970 ali starejši. Člani naj imajo izkaznice s seboj);
2.    Štartnina znaša 45 EUR na ekipo, spremljevalec 8 €;
-    člani OZVVS Velenje in OZSČ Velenje v posamični tekmi ne plačajo štartnine. V posamični tekmi sodelujejo samo člani OZVVS Velenje in OZSČ Velenje,
-    Ekipe in posamezniki prijavljeni na samem strelišču tekmujejo  za ekipami prijavljenimi  do 7. oktobra 2015; 
3.    Štartnina se  lahko plača tudi ob prijavi ekipe, 10.10.2015 med 8. in 9. uro na tekmovališču (strelišču SD Dolič),  sekretarki Tratnik Marijani.
4.    Ekipa lahko tekmuje z lastnim orožjem, z MK serijsko puško brez optike. Položaj streljanja –leže, razdalja 50 m brez naslona.
5.    Strelja se po pravilih strelske zveze Slovenije. Število preizkusnih strelov je neomejeno, za tekmo se strelja  dvakrat po 10 strelov v dve tarči za MK puške R-16. Čas streljanja je 20 minut.
6.    Dovoljena je uporaba: Rokavic, jopičev in pasu.
7.    Za tekmovalce, ki nimajo orožja in streliva je poskrbljeno na strelišču, za kar poskrbi SD Dolič.

Informacije o izvedbi treninga posameznih udeležencev v ekipi za tekmovanje je možno dogovoriti z Oštir Francem, SD Dolič (stroške, vezane na izvedbo treninga ne krije organizator tekmovanja). 

Bloke za malico in pijačo boste prejeli ob plačilu štartnine. 

NAGRADE

Pokale prejmejo prve tri uvrščene ekipe (vsak član zmagovalne ekipe pa prejme medaljo – zlato, srebrno, bronasto, glede na mesto uvrstitve). Mesto uvrstitve ostalih tekmovalnih ekip se razglasijo na strelišču.

Zmagovalna ekipa prejme prehodni pokal.

Za uvrstitve v streljanju z MK puško - posamezno prejmejo prvi trije najbolje uvrščeni tekmovalci medalje,  prvo uvrščeni pa prehodni pokal. Pritožbe so možne v roku 15 minut po objavi rezultatov na tekmovališču tekmovalni komisiji. Vse tekmovalce prosimo, da upoštevajo navodila vodje tekmovanja in pravil SD Dolič na strelišču ter poskrbijo za svojo osebno varnost in varnost drugih.

Veteranski pozdrav in veliko športne sreče!

Predsednik Organizacijskega odbora
Srečko Ramšak