Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

1. Memorial Rudija Ževarta

0 Komentarji
957
13 feb 2022

V soboto, 5. februarja, je Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo, združenjem častnikov Velenje ter v sodelovanju s Slovensko vojsko priredilo smučarsko in strelsko tekmovanje kot vseslovensko prvenstvo. Udeležilo se ga je 84 moških in 3 tekmovalke.

Tekmovanje na 1350  m dolgi progi Beli zajec z višinsko razliko več kot 200 m za smuk ter streljanje z MK puško na strelišču Morava so strokovno omogočili člani ekipe smučarske šole Timing Golte.

Major Rudi Ževart prvi pobudnik in organizator

Po 27 letih izvajanja te prireditve, ki temelji na športnem druženju, smučarski in strelski tekmi ter utrjevanju vezi na obrambno-samozaščitnem področju, so organizatorji v soglasju s svojimi krovnimi organizacijami objavili, da je po lanskoletni covid-prekinitvi tekmovanje tokrat prvič poimenovano kot 1. memorial Rudija Ževarta. Preminuli major SV (decembra 2021) je bil med pobudniki, ki so pred več kot četrt stoletja predlagali in organizirali  to tekmovalno srečanje na državni ravni na Golteh. Prireditev se je ob odličnem sodelovanju razvijala in obdržala, ima pa lepo prihodnost tudi v prihodnje. Tudi tokratno tekmovanje se je začelo vrh smučarske sedežnice Stari stani, s startom na progi Beli zajec in s ciljem v Moravi pri kapelici Kristusa dobrega pastirja. V neposredni bližini (lani upepeljene) Mozirske koče.

Tekmovanje potekalo v mrazu, a brezhibno

Pred tekmovanjem v smuku je bil omogočen ogled hitre tekmovalne proge ter seznanitev z navodili tekmovalcem, ki so jih udeleženci dobili od vodje tekmovanja Matjaža Klemenčiča. Za varnost je bilo dobro poskrbljeno, saj kjer sodelujejo izkušeni veterani in pripadniki SV, ni nič po »domače«. Po spustu na smuk progi je vseh 87 tekmovalcev (med njimi tri tekmovalke iz OZSČ Laško) spodbudno pozdravil komentator tekmovanja Drago Kolar.

Tekmovalcem čast izkazal tudi general Lipič

Po obeh tekmovanjih je potekalo prosto smučanje ter druženje različnih pripadnikov različnih vojaških in veteranskih organizacij ter ekip pri hotelu Golte. Tam so se srečali tudi nekatere starešine Zveze vojnih veteranov in Slovenske vojske, z njimi pa se bil tudi tokrat predsednik Zveze VVS general major Ladislav Lipič.
General Lipič je povedal: »V težkem času preživljanja epidemije je takšno srečanje in tekmovanje še toliko bolj pomembno, seveda če so ob tem zagotovljeni vsi potrebni ukrepi. Srečanje je koristno zaradi povečevanja taktične usposobljenosti ter druženja med častniki, vojaki ter drugimi pripadniki SV in veterani. Ekipa članov ZVVS iz Šaleške doline je dobro izurjen stroj z dolgoletno tradicijo in tako se je pokazalo tudi tokrat. Za prvi Ževartov memorial so se še posebej dobro pripravili. Lahko izrazim le zahvalo in čestitke v imenu vseh nastopajočih, spremljevalcev in gostov. Organizatorjem in tekmovalcem čestitam za odlične dosežke in udeležbo, ki je bila na tekmah na Golteh vedno spodbudna.«

Golte doživeli kot izjemno destinacijo

Celotno tekmovanje ob nekaj zdrsih na progi je potekalo varno in v duhu urjenja ter utrjevanja fizične kondicije na snežni strmini. Mnogi, ki so se pripeljali iz različnih krajev Slovenije, so Golte doživeli kot veličastno smučarsko središče, domačinom OZVV za Slovenijo Velenje pa priznali odlično organizacijo dogodka.
Rezultati so nam tokrat manj pomembni. Zmagali so namreč vsi, ki so se srečanja udeležili, se družili in ustvarjali  prijateljske vezi.

Jože Miklavc

Podelitev

Rezultati:

Ekipni rezultati častniki 22
Ekipni rezultati veterani 22
Najstarejša ekipa 22
Rezultati ekip 22
Rezultati smučanja 22
Rezultati smučanja in streljanja 22

0.0
Zadnja posodobitev: nedelja 13 februar 2022 17:08
Sorodne Novice: 20. jubilejni memorial Jožeta Ervina Prislana Ževartov memorial, 2023 19. memorial Jožeta Ervina Prislana Uspešno izveden 18. memorial Jožeta Ervina Prislana XVII. memorial Jožeta Ervina Prislana v streljanju z MK puško Vabljeni na XVII. memorial Jožeta Ervina Prislana Milan Hrovat zasedel prvo mesto na 16. Memorialu Vilibalda Vilija Skrta Uspešno izvedli strelsko tekmovanje z MK puško za XVI. memorial JEP Vabljeni na XVI. memorial Jožeta Ervina Prislana Vabljeni na XV. memorial JOŽETA ERVINA PRISLANA
Golte 2022

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!