Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

24. tradicionalno tekmovanje v maratonu Celje - Logarska dolina

0 Komentarji
1642
11 jul 2018

Društvo upokojencev MORS, Zveza policijskih veteranskih društev Sever, Zveza slovenskih častnikov, Zveza veteranov vojne za Slovenijo

Vabilo na tradicionalno tekmovanje v maratonu Celje – Logarska dolina  „VOJAŠKI MARATON 2018“

Zopet se bliža prva sobota v septembru, ki je že tradicionalno rezervirana za maraton Celje – Logarska dolina.

Vljudno vas vabimo, da se nam, 1. septembra 2018, pridružite v ciljni ravnini pri Penzionu na Razpotju v Logarski dolini ob 13.00 uri, kjer bomo skupaj spremljali prihode takmovalcev v cilj in nato ob 15.00 uri s krajšo slovesnostjo podelili priznanja najboljšim.

Discipline:

1. Ultramaraton na razdalji 75 km. Tekmovanje na 75 km bo posamično. Start bo ob 6.00 v Celju v atriju Celjskega sejma.
2. Vojaški maraton za memorial polkovnika Štefana Šemrova – 42 km, Tekmovanje na 42 km bo ekipno in posamično. Ekipo na 42 km sestavljajo najmanj trije tekmovalci, za skupni rezultat se seštejejo časi treh najboljših posameznikov v ekipi (v moški in ženski kategoriji). Tekmovalec v ekipi tekmuje tudi v kategoriji posamično.Start bo ob 9.00 v Mozirju v Savinjskem gaju.
3. Tek na 17 km. Tekmovanje na 17 km šteje kot prvenstvo SV v teku na 17 km, tekmovanje bo posamično in ekipno ter po starostnih kategorijah. Start bo ob 11.30 v Lučah.
Startne številke tekmovalci dvignete uro pred začetkom tekmovanja na startnih mestih.

Pravice do nastopa imajo:

‒    pripadniki GŠSV, poveljstev, zavodov in enot SV (skladno s Prilogo A Direktive št. 17-01 za VKV in šport, Postopki pri organizaciji športnih tekmovanj SV) - za vse dolžine tekmovalnih prog,
‒    zaposleni v upravah, službah in drugih organih MO - za tek na 17 km,
‒    člani organizacij in društev (ZSČ, ZVVS, SEVER itn.) - za tek na 17 km,
‒    družinski člani zaposlenih na MO in v SV ter upokojenci - za tek na 17 km.

Prijave:

Prijave pošljite po elektronski pošti MO na naslov Simon Polc in Vladimir Rogulja ali e-naslov Vladimir.Rogulja@mors.si, simon.polc@mors.si ali po telefaksu 03 544 43 09 najpozneje do srede, 22. avgusta 2018.

Pošljite jih na priloženi prijavnici, ki mora obvezno vsebovati naziv enote, ime in priimek, kategorijo, letnik rojstva, dolžino proge, velikost majice in osebo za stike. Število prijavljenih ekip in posameznikov je neomejeno. Startnine za ekipe in posameznike ni.

Oprema tekmovalcev:

Izbira opreme ni predpisana.

Pravila:

Zamenjava tekmovalcev po prevzemu startnih številk in med tekom ni več mogoča. Spremljanje tekmovalcev z vozili ni dovoljeno.
Za nujno medicinsko pomoč in okrepčilo med tekmovanjem bo poskrbel organizator na vsej trasi. Med tekom je treba upoštevati navodila redarjev in policije. Tekmovanje bo nadzorovala komisija organizatorja, ob nepravilnosti ima pooblastila za diskvalifikacijo tekmovalcev oziroma ekipe.

Časovna omejitev:
Ultra maraton je časovno omejen na 12 ur. Tisti, ki bodo počasnejši, kot to določa limit, bodo izločeni iz tekmovanja in se jim bo odvzela štartna številka. Pot lahko nadaljujejo s spremljevalnim vozilom. Tekmovalec, ki bo na odstopno postajo prišel izven limita, ne bo prejel medalje in priznanja.
Mlajši od 15 let (otroci od družinskih članov MORS) lahko sodelujejo v spremstvu staršev/skrbnikov.

Opozorilo:
Vsi udeleženci maratona se morajo po prometnicah, predvsem pa po cesti od Ljubnega proti Logarski dolini, gibati po levi strani cestišča. Spremljevalci na kolesih se vozijo po desni strani cestišča.

Odgovornost:
Tekmovalci tekmujejo na svojo odgovornost. S prijavo vsak prijavljeni potrdi, da je seznanjen s pogoji razpisa tekmovanja.

Prehrana:
Organizator zagotavlja na ciljnem prostoru prehrano za vse tekmovalce.
Tekmovanje bo v vsakem vremenu.

Nagrade in priznanja:
‒    najboljši trije tekmovalci v moški in ženski kategoriji na ultramaratonu prejmejo medalje;
‒    najboljši tekmovalci na vojaškem maratonu v moški in ženski kategoriji SV ter ostali (OM in OŽ) prejmejo medalje, pri ekipni razvrstitvi pa pokale in medalje.
‒    zmagovalna ekipa maratona za memorial polkovnika Štefana Šemrova na 42 km prejme prehodni pokal;
‒    najboljši tekmovalci na 17 km v moških in ženskih kategorijah SV prejmejo medalje, pri ekipni razvrstitvi pa pokale in medalje. Prav tako je razglasitev za absolutnega zmagovalca/ko;
‒    najboljši trije tekmovalci v moški in ženski kategoriji – ostali (OM, OŽ) prejmejo medalje;
‒    udeleženci prejmejo spominsko medaljo MARATON CELJE–LOGARSKA DOLINA, ki jo podeljuje organizator – Športno rekreativno društvo Celjski sejem in Društvo pohodnikov in maratoncev Celje.

Razglasitev rezultatov:
Razglasitev rezultatov za vojaški maraton 2018 bo predvidoma ob 15.00 na cilju v Logarski dolini. Pripadniki SV se razglasitve udeležijo v športni opremi SV.

Pritožbe:
Morebitne pritožbe rešuje tekmovalna komisija, ki jo imenuje organizator.
Pritožbe je treba oddati najpozneje v 30 minutah po prihodu tekmovalca oziroma ekipe v cilj.

Informacije:

Več informacij: www.ultramaraton-logarska.si.
Osebe za stike MORS:
‒    švod. Vladimir Rogulja, tel.: 03 544 4402,
‒    švod. Simon Polc, tel.: 03 544 4310.  
Za udeležence tekmovanja bo zagotovljen avtobusni prevoz s cilja nazaj na start, takoj po razglasitvi rezultatov. Drugi avtobus bo peljal po 19.00 uri, če bo potrebno.

S spoštovanjem.
Podpolkovnik Boštjan Novak,  
poveljnik 20. PEHP

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 11 julij 2018 08:14
Sorodne Novice: Ribiško tekmovanje na Šmartinskem jezeru Ribiško tekmovanje 2021, Šmartinsko jezero Ribiško tekmovanje v organizaciji OZVVS Velenje Ribiško tekmovanje, Ptuj 2019 Uspešno izvedli strelsko tekmovanje z MK puško za XVI. memorial JEP Zelo uspešno izvedli 3. tekmovanje v lovu rib s plovcem Vabilo in razpis za 3. tekmovanje v lovu rib s plovcem, 2018 16. med. tekmovanje v lovu rib s plovcem v Ptuju 7. tradicionalno srečanje ob prazniku 151. HEESK SLO Vojske Odprto tekmovanje za prehodni pokal z MK puško v Špitaliču
maraton

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!