Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Simbolno državno prvenstvo v smučanju in streljanju »Golte 2021«

0 Komentarji
895
24 mar 2021

Poročilo o izvedbi simbolnega Državnega prvenstva v smučanju in streljanju »Golte 2021«

V sredo, 10. marca 2021, smo izvedli simbolno tekmovanje 18. državno prvenstvo Zveze veteranov in 27. državno prvenstvo Zveze častnikov in podčastnikov ter pripadnikov slovenske vojske v smučanju in streljanju na Golteh. Organizacijski odbor je do zadnjega delal in upal, da bi bilo tekmovanje mogoče izvesti v takšni obliki, kot pretekla leta. Na večih sejah, ki so potekale od novembra do marca, je zaradi razmer, ki vladajo v tem času, Organizacijski odbor sprejel, da se tekmovanje izvede v simbolni obliki in s tem ne prekine 28-letne tradicije.
Na Golteh smo se ob 11. uri zbrali predstavniki ZSČ, ZVVS, Slovenske vojske, predstavniki TIMINGA in Organizacijski odbor. Simbolnega dogodka sta se udeležila tudi predstavnika krovnih organizacij: g. Mitja Jankovič, generalni sekretar ZVVS Slovenije in g. Dušan Ajtnik, regijski koordinator zahodne Štajerske pokrajine, ki je zastopal generalnega sekretarja ZSČ, brigadirja Martina Jugovca.

Po opravljenem pozdravnem govoru stotnika Zdenka Hriberška, smo se odpravili na spominski pohod po delu tekmovalne proge Beli zajec, do smučišča Morava. Na improviziranem strelskem poligonu na Moravi smo izvedli streljanje z malo kalibrsko puško. 

Po uspešnem streljanju smo se napotili do pogorišča, kjer je še do nedavnega stala Mozirska koča, kjer so nam v prejšnjih letih nudili gostoljubje pri organizaciji tekmovanj. Med udeleženci se je porodila ideja, da lahko v tem trenutku pripomoremo k obnovi koče z odzivom na akcijo, ki jo izvaja PD Mozirje tako, da z nakupom majic pomagamo k izgradnji nove koče. Organizatorju akcije smo naročili majice za udeležence simbolnega tekmovanja.

Na prostoru pred Alpskim vrtom je ob upoštevanju varnostnih ukrepov potekal še zaključni družabni del letošnjega simbolnega Državnega prvenstva v smučanju in streljanju.
Prisotni smo bili enotni ob dejstvu, da letošnjega tekmovanja ni bilo mogoče izvesti v tradicionalni obliki. Pri vseh pa je ostala velika želja, da se v naslednjem letu nadaljuje dolgoletna tradicija tekmovanj na Golteh.

Organizacijski odbor Golte 2021

0.0
Zadnja posodobitev: sreda 24 marec 2021 06:29
Sorodne Novice: Zaključno poročilo tekmovanja v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Čestitka predsednika ZVVS Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Proslave ob Dnevu državnosti v Velenju in Šmartnem ob Paki Odprtje Parka državnosti Vabljeni na otvoritev Parka državnosti Čestitka Ladislava Lipiča ob Dnevu državnosti Odkrili temeljni kamen za Park državnosti Čestitka ob državnem prazniku Dnevu državnosti Ob Dnevu državnosti bo pri Lipi samostojnosti osrednja občinska slovesnost
Golte

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!