Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Sprememba Zakona o vojnih veteranih

0 Komentarji
1475
02 dec 2020

Spoštovane veteranke in veterani,

Po dolgoletnem trudu, obveščanju in ozaveščanju odgovornih na vladnem nivoju, nam je uspelo vsaj delno spremeniti Zakon o vojnih veteranih. Pomembna sprememba, ki stopi v veljavo s 1. januarjem 2021 je ponovno znižanje starosti  za uveljavitev veteranskih pravic na dopolnjenih 50 let.

S tem datumom se za vse, ki so dopolnili 50 let starosti sprošča možnost za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja. Postopek za uveljavitev pravice se izvede na Upravni enoti, ki pokriva območje vašega stalnega bivališča. Seveda je potrebno že imeti urejen status vojnega veterana. Pomembno je tudi, da predhodno ne prekinete sedanjega zavarovanja, pač pa počakate na izdano odločbo, na kateri bo naveden tudi datum pričetka sklenitve novega zavarovanja.
V zakon je bila uvrščena tudi ponovna možnost zdraviliško-klimatskega zdravljenja. V zvezi s to boniteto še nimamo dovolj informacij na kakšen način se bo izvajala in kdo bodo upravičenci. O tem vas bomo bolj natančno obvestili kasneje.

Toda prizadevanja za popravo zakona se še ne bodo končala. Še vedno ocenjujemo, da obstajajo skupine udeležencev, ki so krivično izvzete iz določil za priznanje pravice do statusa vojnega veterana.  Še naprej se bomo zavzemali, da se ta določila popravijo, res pa je, da so postopki silno dolgi in potrebno je nemalo truda za še tako majhne spremembe.
Pozivamo vas, da z novostmi seznanite čim več svojih znancev, vojnih veteranov, ki do sedaj niso mogli uveljavljati svojih pravic ob tem pa jih tudi povabite v našo organizacijo, saj smo skupaj močnejši.

S spoštovanjem in vse dobro.

Ladislav Lipič
predsednik

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: Pogled vojnih veteranov 91 na trenutne razmere v Republiki Sloveniji Izjava vojnih veteranov 91 od Dnevu suverenosti Zdravstveno varstvo vojnih veteranov po 1. 1. 2017
zakon

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!