Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Zdravstveno varstvo vojnih veteranov po 1. 1. 2017

0 Komentarji
1668
03 nov 2016

Prejeli smo dopis iz Ministrstva za delo (beri) v katerem je navedeno na kakšen način se bo s 1.1.2017 ponovno uvedlo plačilo prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja za vojne veterane. Vsi, ki so to pravico uveljavili že pred sprejetjem ZUJF-a (2013) bodo odločbo prejeli samodejno s strani UE (ni potreben obisk UE in vložitev zahtevka)

Vsi, ki so leta 2016 prvič prejeli odločbo o plačilu PZZ (upokojenci ) bodo morali vložiti ponovno zahtevek na UE.
Vsi novi upravičenci (ko napolnijo ali so napolnili 55 let starosti in so še zaposleni ali imajo kakšen drugačen status) morajo vložiti zahtevek na UE.

Iz zapisa je razvidno, da UE lahko zahtevke sprejemajo še pred 1.1.2017. Pomembno je, da vsi, ki ste na novo upravičeni do plačila PZZ  premijo sami plačujete naprej, dokler ne dobite odločbe oz. obvestila organa. V nobenem primeru ne prekinjajte pogodbe sami.  V kolikor bo prišlo do preplačila premije boste sredstva dobili povrnjena na vaš transakcijski račun.

Pridobljena pravica je sad pogajanj in sestankovanj obeh veteranskih organizacij (ZVVS in Sever) s pristojnimi državnimi organi.

Vse, ki ste prejeli to pošto, naprošam, daz vsebino seznanite tudi svoje prijatelje in znance, ki nimajo elektronske pošte ali pa sploh niso člani našega združenja, imajo pa status vojnega veterana.

Lep pozdrav
OZVVS Velenje
Zdenko Hriberšek, predsednik

Odpri dokument, več...
0.0
Zadnja posodobitev: torek 18 april 2017 13:02
Sorodne Novice: Pogled vojnih veteranov 91 na trenutne razmere v Republiki Sloveniji 17. maj - Dan veteranov vojne 1991 Vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 91 Vabljeni na vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo 91 Redni letni zbor članov in članic Združenja veteranov in veterank Območnega združenja veteranov vojn Vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo v Velenju Glavni zbor Zveze veteranov vojne za Slovenijo 2021 Vseslovensko srečanje veteranov vojne za Slovenijo in častnikov ob 30.letnici samostojnosti Sprememba Zakona o vojnih veteranih Izjava vojnih veteranov 91 od Dnevu suverenosti
zdravstveno varstvo

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!