Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Spominska obeležja oglejte si podrobnosti o obeležjih v MO Velenje, občini Šmartno ob Paki in Šoštanj

Policijska postaja Velenje

Spominsko obeležje:
Spominska plošča
Datum odkritja:
23 dec 2014
Naslov:
Žarova cesta 4, 3320 Velenje
Nazaj na obeležja

Zakaj danes in ne takrat …

Poglejte saj zgodovina je z nami, na njenih izkušnjah se učimo, mi in naše mlajše ter naslednje generacije. Žal se danes tega velikokrat ne zavedamo in ne spoštujemo!
Zato dajemo naučenemu in izkušenemu obdobju čas za novi prostor in spoštovanje tudi danes. Naj vam bo v ponos, da smo takrat, ko je bilo to potrebno stopili skupaj in z ostalimi obranili domovino. Žal je v tistih časih moralo spregovoriti orožje v osamosvojitveni vojni za Slovenijo v letu 1991. Formirani in delno oboroženih 11. bojnih enot pod poveljstvom 89. štaba teritorialne obrambe je bistveno vplivalo na razvoj dogodkov v Savinjsko Šaleški regiji in drugod.
Odgovor vsem tistim, ki dvomijo… DA bila je vojna, saj je v dokaz 18 ranjenih in 2 mrtva pripadniki enot  teritorialne obrambe in policije, pri spopadu s kolono Jugoslovanske ljudske armade v Dravogradu. Pa še bi lahko naštel… V spomin na te dogodke pa vam v priznanje in ponos postavljamo spominsko obeležje. Dovolite nam to, in sprejmite spominsko obeležje!

Veteranski pozdrav!

Zdenko Hriberšek,
predsednik OZVVS Velenje

Odkritje spominskega obeležja sta izvedla župan MO Velenje Bojan Kontič in predsednik OZVVS Velenje Zdenko Hriberšek