Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Uspešno pripravili in izvedli strokovno ekskurzijo "Gorenjska 2018"

0 Komentarji
1913
22 okt 2018

V skladu z letnim Programom dela OZVVS Velenje, smo se dobro razpoloženi  v četrtek, 18. Oktobra 2018, po sklepu predsedstva, odpeljali na Gorenjsko. Po okrepčilu s sendvičem in sokom, smo se najprej ustavili v Trzinu, kjer nas je sprejel predsednik PO ZVVS Ljubljana – okolica, Janez Gregorič in pozneje še Jože Kosmač, podp. OZVVS Domžale. Po ogledu lokacije dogodkov na mostu v Trzinu v času osamosvojitvene vojne za SLO leta 1991, ko se je kolona JLA odpravila proti Brniku, smo si v prostorih kulturne galerije ogledali dokumentarni film teh dogodkov v juniju 1991. Po ogledu filma in prijetnem druženju, smo se gostiteljem zahvalili ter nadaljevali pot proti Begunjam. 

Ogledali smo si Muzej talcev v Begunjah na Gorenjskem, kjer nas je kustus muzeja seznanil z namenom muzeja, kjer so okupatorji v letih 1941 do 1945, zapirali domoljubne Slovence, ki so jih preko oglasov razglasili za bandite, streljali kot talce. Na stenah nekdanjih jetniških celic so ohranjeni zapisi jetnikov in okupatorjevi oglasi o streljanju talcev. Vsekakor vredno ogleda v opozorilo in opomin, da se kaj takega ne bi več zgodilo.

Ker prazna vreča ne stoji pokonci, smo se okrepčali v gostišču Martinšek v Naklo pri Kranju. Po kosilu nas je pot vodila na ogled muzeja in pokušino dobrot Blejskega gradu.

Povratek domov in dobro razpoloženje vseh udeležencev je zadosten dokaz, da smo strokovno ekskurzijo članov in članic OZVVS Velenje dobro izpeljali.

Zapisal
Hriberšek Zdenko

Ogled fotogalerije, več...

IMG_6740

IMG_6740

IMG_6740

0.0
Zadnja posodobitev: petek 26 oktober 2018 04:55
Sorodne Novice: Vabljeni na strokovno ekskurzijo, 2022 Uspešno izveden 18. memorial Jožeta Ervina Prislana Vabljeni na ekskurzijo v prestolnico Vabljeni na strokovno ekskurzijo in ogled Blejskega gradu Uspešno izvedli strelsko tekmovanje z MK puško za XVI. memorial JEP Zelo uspešno izvedli 3. tekmovanje v lovu rib s plovcem Uspešno izpeljali XV. MJEP Vabilo na strokovno ekskurzijo za člane OZVVS Velenje Uspešno delo v drugem letu mandata predsedstva OZVVS Velenje Uspešno nadaljevanje realizacije Programa dela za leto 2016 OZVVS Velenje
ekskurzija

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!