Hitri kontakt

OZVVS Velenje
Kopališka cesta 3, 3320 Velenje
+386 (0)3 587 09 71
+386 (0)3 587 09 71
info@ozvvs-velenje.si

ZVVS

Zveza veteranov vojne za Slovenijo - ZVVS je domoljubna, samostojna, nestrankarska, nepridobitna in nevladna zveza Območnih združenj veteranov vojne za Slovenijo....
VSTOPI

Novice in obvestila Tekoče novice in objave dogodkov - OZVVS Velenje

Uspešno izvedli DP na Golteh

0 Komentarji
2031
11 feb 2016

V skladu z letnim planom dela OZVVS Velenje za leto 2016, smo tako kot vsako leto tradicionalno izvedli državno prvenstvo veteranov in častnikov v smučanju in streljanju na Golteh, v soboto, 6.2.2016. Da je tekmovanje tradicionalno, pove tudi, da je bilo to 22. DP častnikov in 13. DP veteranov. Organizacijo tekmovanja je tako kot vsako leto prevzela ZVVS in ZSČ pod pokroviteljstvom general štaba slovenske vojske in v izvedbi OZVVS Velenje in OZVČ Velenje in RTC Golte.

Priprave so potekale v skladu s planiranimi aktivnostmi pod budnim nadzorom OK Golte 2016, ki ga je vodil Dušan Ajtnik. Dolgoletne izkušnje vseh, ki so v OK sodelovali, so bile v pripravah, tako kot vsako leto, dober obet za dobro izpeljano tekmovanje.

Snežne razmere in toplo vreme sta botrovala, da je tekma v smučanju potekala na progi Blatnik, namesto na tradicionalni progi Beli zajec. Tekmovanje je bilo izvedeno pod pogoji, ki so bili objavljeni v razpisu. Pri izvedbi tekmovanja, predvsem v streljanju z MK puško in prevozi tekmovalcih, je potrebno posebej izpostaviti, da je to zelo dobro pripravila SLO vojska.

V skladu z načrtovano časovnico, smo tekmovanje izvedli, kakor tudi podelitev najboljšim ekipam medalje, pokale, kakor tudi prehodni pokal za osvojena mesta. Razglasitev rezultatov za tekmovanje ekip je bila izvedena posebej za veterane, časnike, žensko ekipo in najstarejšo ekipo.

Prireditvi so prisostvovali in bili udeleženi pri razglasitvi rezultatov in podelitvi priznaj, tudi ugledni gostje in sicer ministrica za obrambo ga. Andreja Katič, predsednik ZSČ gen. major dr. Alojz Steiner, pomočnica NGŠ SV brigadirka Alenka Ermenec, poveljnik 72. Brigade SV brigadir Franc Koračin, poveljnik vojašnice Franc Rozman Stane polkovnik Boštjan  Močnik, poveljnik ZŠP major Zdenko Terpin, polkovnik Miha Butara, predstavniki lokalne skupnosti MO Velenje Brodnik Tone, predstavniki medijev in mnogi drugi.

IMG_0029

Po končanem tekmovanju in razglasitvi rezultatov po tekmovanju se je nadaljevalo prijetno druženje ob glasbi in pustnih maskah,ter obujanje spominov ob 25. obletnici naše samostojnosti. 

Žal se je udeležbe opravičil  predsednik gen. Ladislav Lipič, ki ga je v svojem pozdravnem govoru ZVVS opravičil major Zdenko Terpin.

Vsi so izrazili veliko zadovoljstvo in priznanje organizaciji in izvedbi DP veteranov in časnikov na Golteh, v prepričanju, da se drugo leto ponovno vidimo.

Zapisal:
Zdenko Hriberšek
, predsednik OZVVS Velenje

Foto galerija Golte 2016
Vstopi...
Rezultati Golte 2016
Vstopi...
0.0
Zadnja posodobitev: četrtek 11 februar 2016 11:41
Sorodne Novice: Zaključno poročilo tekmovanja v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Razpis za 21. prvenstvo ZVVS v smučanju in streljanju z MK-puško na Golteh Uspešno izveden 18. memorial Jožeta Ervina Prislana Uspešno pripravili in izvedli strokovno ekskurzijo "Gorenjska 2018" Uspešno izvedli strelsko tekmovanje z MK puško za XVI. memorial JEP Zelo uspešno izvedli 3. tekmovanje v lovu rib s plovcem Uspešno izpeljali XV. MJEP Uspešno delo v drugem letu mandata predsedstva OZVVS Velenje Uspešno nadaljevanje realizacije Programa dela za leto 2016 OZVVS Velenje Uspešno izpeljali XIV. Memorial Jožeta Ervina Prislana -MJEP
Golte

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..

logo_ozvvsv
Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Velenje
Kopališka c. 3, Velenje
041 635 006
MOVelenje
Program dela OZVVS Velenje v letu 2024 delno financirata Mestna občina Velenje in občina Šmartno ob Paki.
Foto galerija

Foto galerija

Vstopi
Video galerija

Video galerija

Vstopi
ČLAN
Včlani se v OZVVS Velenje

Želite postati naša članica ali naš član? Veseli bomo, če boste pristopili v naše vrste!